Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΑΤ
Νέα προσπάθεια υπονόμευσης των κινητοποιήσεων

Να στρέψει τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης ενάντια στους εργαζόμενους της Αθήνας επιχείρησε η Διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), σε μια ακόμη προσπάθεια να σπάσει το αγωνιστικό φρόνημα εργαζομένων, γονιών και μαθητών, που συνεχίζουν την κατάληψη του κτιρίου στην Καλλιθέα για δέκατη μέρα σήμερα. Μετά την προχτεσινή εισαγγελική παρέμβαση της Διοίκησης, που έσυρε μέλη του ΔΣ του σωματείου στο Αστυνομικό Τμήμα για... κατάθεση, η Διοίκηση «πληροφόρησε» στους εργαζόμενους της Σχολής Τυφλών «Ο ΗΛΙΟΣ» στη Θεσσαλονίκη - που συγχωνεύτηκε φέτος με το ΚΕΑΤ - ότι ευθύνεται η κατάληψη των εργαζομένων στην Καλλιθέα που παραμένουν απλήρωτοι! Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και με τους εργαζόμενους της Καλλιθέας λέγοντάς τους, πως φταίει η συγχώνευση του ΚΕΑΤ με τη Σχολή Τυφλών της Θεσσαλονίκης για την καθυστέρηση της πληρωμής τους!

Εν ολίγοις επιχείρησε να φέρει σε αντιπαράθεση εργαζόμενους που είναι εδώ και 9 μήνες απλήρωτοι, με εργαζόμενους που είναι επίσης 9 μήνες απλήρωτοι, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής. Φέτος η κυβέρνηση έκανε τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης παράρτημα του ΚΕΑΤ μετά από πολύμηνη επίσχεση εργασίας των εργαζομένων που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους και να μην κλείσει η σχολή. Στο μεταξύ, εδώ και χρόνια, οι εργαζόμενοι της Σχολής Τυφλών έμεναν για μήνες απλήρωτοι, εξαιτίας της πολιτικής που «στραγγαλίζει» και την τελευταία, υποτυπώδη, δομή πρόνοιας. Ωστόσο, η επιδίωξη της Διοίκησης έπεσε στο κενό.

Διαδήλωσαν μαζικά για άλλη μια φορά

Πικετοφορία στους δρόμους της Καλλιθέας έκαναν χτες το απόγευμα εργαζόμενοι, γονείς και μαθητές. Στην κινητοποίηση μίλησαν ο Χ. Χουρδάκης, εκ μέρους της ΣΕΑΑΝ, εκπρόσωποι των γονιών, μαθητών και καθηγητών, ενώ στη συνέχεια οι διαδηλωτές συμμετείχαν στη λαϊκή συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας. Τη στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες των καθηγητών, μαθητών και γονιών εξέφρασε χτες η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, καταγγέλλοντας τη βαρβαρότητα και την αγριότητα αυτής της πολιτικής, που δε διστάζει να στείλει στο αστυνομικό τμήμα τυφλούς μαθητές (σ.σ. πέρυσι) και εργαζόμενους. «Οι αγώνες μας συνεχίζονται χωρίς φόβο. Αυτοί μας φοβούνται», είπε και πρόσθεσε πως το ΚΚΕ διεκδικεί αναβάθμιση του Κέντρου. Το ΚΚΕ θα φέρει το θέμα στη Βουλή, σημείωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ