Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Κοιμήσου ανήσυχος

«Ο κ. Καραμανλής είναι αποφασισμένος να ξεδιπλώσει το σχέδιό του για τη νέα διοικητική διαίρεση της χώρας. Ο "Καποδίστριας 2" περιλαμβάνει τη συγχώνευση νομαρχιών από 54 σε 22, τη μείωση των δήμων από 950 σε 400 και των περιφερειών από 13 σε 5-6 (...) ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί ιδιαιτέρως στο ασφαλιστικό καθώς πρόθεσή του είναι να επιχειρήσει μια ήπια μεταρρύθμιση η οποία δε θα θίγει όσους έχουν ώριμα δικαιώματα» (ο Μ. Κοττάκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Διαίρει και βασίλευε

«Οι σημερινοί τριαντάρηδες και σαραντάρηδες θα πληρώσουν το κόστος των παρεμβάσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό καθεστώς με αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης αλλά και ανατροπή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Τις αποκαλύψεις σοκ για το ποιοι θα είναι τα μεγαλύτερα θύματα της ασφαλιστικής "μεταρρύθμισης" έκανε χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Σοφών για την αναμόρφωση του συστήματος κ. Νίκος Αναλυτής, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι "η ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα αφορά τους εργαζομένους που είναι σήμερα σε ηλικία 30 και 40 ετών και σε καμία περίπτωση δε θα θίγει όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση"» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

Καπιταλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο

«Το βασικό θέμα της ομιλίας του κ. Μπράουν ήταν η δημιουργία ενός συστήματος δημόσιων υπηρεσιών που θα έχουν στο κέντρο τους τον άνθρωπο - ειδικά στην παιδεία και την υγεία - και θα καλύπτουν τις αυξημένες φιλοδοξίες και απαιτήσεις του βρετανικού λαού» (το ρεπορτάζ σε Financial Times /ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ