Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και μια παλιά κατάκτηση

Τελευταία παρουσιάζονται συνεχώς αυξανόμενα τα κρούσματα από ασθένειες που παλιότερα ή είχαν εξαφανιστεί ή είχαν περιοριστεί στο ελάχιστο στις λεγόμενες «αναπτυγμένες χώρες».

Για την έξαρση των παλιών νοσημάτων είχε προειδοποιήσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ως «συνέπεια της κατάρρευσης των κομμουνιστικών καθεστώτων», όπως έλεγε για τις ανατροπές στις τότε σοσιαλιστικές χώρες. Τα συστήματα Υγείας σε αυτά τα καθεστώτα, υπογράμμιζε τότε ο ΠΟΥ, ήταν κρατικά με καθολική κάλυψη και - ιδιαίτερα σε πρωτοβάθμιο επίπεδο - παρείχαν επαρκή πρόληψη στον πληθυσμό.

Ολα αυτά έγιναν καπνός μετά τις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες. Η πλημμυρίδα απ' τους ακάλυπτους πια μετανάστες δεν αφήνει ανέπαφη και τη χώρα μας.

Οι άνθρωποι - που, συνήθως, δουλεύουν ανασφάλιστοι και για ένα κομμάτι ψωμί - δε φταίνε σε τίποτε για την απογύμνωσή τους από δικαιώματα και αγαθά που κάποτε ήταν υποχρέωση των λαϊκών κυβερνήσεών τους. Τα επισημαίνουμε, γιατί πρέπει να υπογραμμίζονται, πρωτίστως, οι κοινωνικές αιτίες κάποιων φαινομένων, που δε διακρίνονται πάντα εύκολα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ