Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΓΥΝΑΙΚΑ
Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Σαρούνας Γιασικεβίτσιους!

Εμένα άλλα πράγματα με εντυπωσιάζουν! Τόσο η αγωνία του Γιώργου Παπανδρέου όσο, και πολύ περισσότερο, αυτή του Βαγγέλη Βενιζέλου, αλλά και του «νεοαφιχθέντα» Κώστα Σκανδαλίδη, για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, αν δηλαδή θα πάει δεξιά η δεξιότερα ακόμα, με αφήνουν αδιάφορο. Αλλωστε, τι θα πρόσθετε η δική μου αγωνία στην αγωνία όλων αυτών των λαμπρών προσώπων που κονταροχτυπιούνται στις τηλεοράσεις; Και δε μιλάω μόνο για τους πολιτικούς, οι οποίοι, σε τελευταία ανάλυση, έχουν λόγους να αγωνιούν. Μιλάω για τους δημοσιογράφους, για τους πανεπιστημιακούς, για τους ευθυμογράφους. Πρόσωπα, δηλαδή, που δεν έχουν άμεσο ενδιαφέρον και ωστόσο κονταροχτυπιούνται και μάλιστα ανελέητα. Τέλος πάντων, δεν έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αυτό που έχουμε όλοι μας, για τα εθνικά ζητήματα, εννοώ. Για το όνομα των Σκοπίων, ας πούμε!

Εμένα, επίσης, δε με εντυπωσιάζει ούτε το Ασφαλιστικό. Τίποτα δε με κάνει να πιστεύω ότι η πρόταση των σοφών, με επικεφαλής τον κ. Αναλυτή, θα περάσει από τη Βουλή και θα γίνει νόμος! Αφού αντέδρασε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ εγώ κοιμάμαι ήσυχος! Και κοιμάμαι δυο φορές ήσυχος, γιατί, παρ' όλη τη φαγωμάρα, αντέδρασε ομόφωνα και το ΠΑΣΟΚ. Τόσο ο Βαγγέλης Βενιζέλος αυτοπροσώπως, όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου, δι' αντιπροσώπου, δήλωσαν τη σφοδρή αντίθεσή τους και μας παρέπεμψαν στο προεκλογικό πρόγραμμα του κινήματος. Το οποίο, αν θυμάστε, προβλέπει ό,τι ακριβώς προβλέπουν και οι σοφοί. Μόνο που αυτό κόβει λαιμούς με το βαμβάκι.

Γι' αυτό σας λέω, εμένα δε με νοιάζουν τα πολιτικά, έχω άλλες αγωνίες! Αλλωστε, στα πολιτικά έχω καλύψει τα νώτα μου! Με την είσοδο του Καρατζαφέρη στη Βουλή είμαι σίγουρος ότι θα ελευθερωθούν όλα τα εθνικά αντανακλαστικά της Νέας Δημοκρατίας. Κανένας κίνδυνος, πια, στο εξής, για το δόγμα «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»! Τα ιερά και τα όσια θα μείνουν στη θέση τους.

Εμένα η αγωνία μου, και να με συγχωρείτε, είναι ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο άνθρωπος, τι ο άνθρωπος, αυτό το εθνικό κεφάλαιο θέλω να πω, μας φόρεσε σε όλους γυαλιά. Κόντρα σε όλη αυτή τη μιζέρια και τη δυστυχία, στα αδελφομαχαιρώματα του ΠΑΣΟΚ, στην γκρίνια για το Ασφαλιστικό, για την ακρίβεια, την ανεργία, τις χαμηλές συντάξεις, αυτός φέρθηκε σαν πραγματικός άρχοντας! Εχωσε το χέρι του βαθιά στην τσέπη του, πήρε 10 εκατ. ευρώ και τα πρόσφερε απλόχερα και μέσα από την καρδιά του, στον κ. Σαρούνας Γιασεκεβίτσιους; «Πάρε παιδί μου», του είπε, «πάρε και κάνε την Ελλάδα περήφανη».

Οχι θα περίμενε την Ντόρα Μπακογιάννη να βάλει σε τάξη τα Σκόπια, να συνετίσει την Τουρκία! Με τα τρίποντα του κ. Σαρούνας Γιασεκεβίτσιους η Ελλάδα θα γνωρίσει μέρες ανείπωτης δόξας! Ποια χώρα των Βαλκανίων θα τολμήσει να σηκώσει κεφάλι; Πάνε τα Βαλκάνια, τα κάναμε δικά μας! Αλλά και η Ευρώπη. Και αυτή θα αναγκαστεί να υποκύψει! Αργά ή γρήγορα θα πέσει στα γόνατα και θα μας παρακαλάει. Ετσι θα αποφύγουμε και το βέτο που μας προβληματίζει.

Ομως, φοβάμαι πως θα αρχίσουν οι συκοφαντίες! Ετσι γίνεται πάντα στη χώρα μας όταν βλέπουμε κάποιον να προοδεύει! Οι εχθροί του Παναθηναϊκού θα στάξουνε φαρμάκι! Τυφλωμένοι από τη ζήλια τους οι Ολυμπιακοί, για παράδειγμα, αλλά και ο χύδην όχλος, θα χρεώσουν τα μύρια όσα στον εθνικό ευεργέτη!

Αυτή είναι, λοιπόν, η αγωνία μου! Το καλό όνομα του κ. Γιαννακόπουλου.


Του Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ», του ΛΟΡΚΑ (2007-06-24 00:00:00.0)
Η ώρα των μοναχικών (2002-10-27 00:00:00.0)
Ελπίδες... (1998-02-18 00:00:00.0)
Ο πρωθυπουργός θα κοιμηθεί ήσυχα το βράδυ... (1997-05-31 00:00:00.0)
Η σιωπή και το μέτρο! (1996-08-11 00:00:00.0)
"Υπερήφανος διαπραγματευτής" (1996-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ