Κυριακή 7 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Τα ... φώτα στη Νέα Σμύρνη

Ο Ενσαλίβα, που επιστρέφει φορώντας«κιτρινόμαυρα» στη Ν. Σμύρνη, είναι το πρόσωπο του αγώνα Πανιώνιος - ΑΕΚ

Eurokinissi

Ο Ενσαλίβα, που επιστρέφει φορώντας«κιτρινόμαυρα» στη Ν. Σμύρνη, είναι το πρόσωπο του αγώνα Πανιώνιος - ΑΕΚ
Επιστροφή στα καθ' ημάς, για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Υστερα από το - εντός της εβδομάδας - ευρωπαϊκό διάλειμμα, το ενδιαφέρον ξαναγυρίζει στις εντός συνόρων υποχρεώσεις. Αγωνιστική δράση σήμερα υπάρχει και στις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες.

Στο αποψινό πρόγραμμα της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας, στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ, την παράσταση «κλέβουν» κυρίως δύο αναμετρήσεις. Αυτές μεταξύ Πανιωνίου - ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης - Παναθηναϊκού, από το αποτέλεσμα των οποίων θα διαμορφωθεί η κατάσταση στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Τελευταίος (αλλά όχι έσχατος) βρίσκεται στο πρόγραμμα ο αγώνας της Ν. Σμύρνης. Με αυτόν «πέφτει» η αυλαία της 4ης αγωνιστικής, αλλά το ενδιαφέρον για την έκβασή του ξεπερνάει τα όρια των προσκείμενων στις δύο ομάδες. Και αυτό γιατί αποτελεί (τουλάχιστον θεωρητικά) ντέρμπι κορυφής. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται (ουσιαστικά) μια θέση και δύο πόντους πίσω από τους φιλοξενούμενους, που απολαμβάνουν τη «γλυκιά μοναξιά της κορυφής».

Αμφότεροι οι αντίπαλοι δείχνουν σε καλή κατάσταση και προέρχονται από σημαντικές, εκτός έδρας, νίκες. Στην αφετηρία, λοιπόν, θα μπουν με τους καλύτερους οιωνούς. Από την άλλη βέβαια ερωτηματικό, ενδεχομένως και καθοριστική - για την έκβαση του παιχνιδιού - παράμετρο αποτελεί η φυσική κατάσταση στην οποία θα βρεθούν. Μην ξεχνάμε ότι και οι δύο αγωνίστηκαν την Πέμπτη.

Οι «κυανέρυθροι» αναγνωρίζουν τη δυναμικότητα της πρωτοπόρου. Αλλά πιστεύουν στις δυνατότητές τους και δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν όσα χρειάζονται, ώστε να πάρουν τους τρεις πόντους. Ενδεχόμενο το οποίο θα έχει διπλή αξία. Αφ' ενός θα τους φέρει στην κορυφή. Αφ' ετέρου θα ενισχύσει στο μέγιστο την ψυχολογία τους (ενόψει της συνέχειας). Μια νίκη επί ομάδων, όπως η ΑΕΚ, αποκτά άλλες διαστάσεις.

Μετά το εμπόδιο του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός θέλει να ξεφύγει και από αυτό της Τρίπολης

Eurokinissi

Μετά το εμπόδιο του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός θέλει να ξεφύγει και από αυτό της Τρίπολης
Για τους «κιτρινόμαυρους» αποτελεί - ουσιαστικά - το πρώτο σημαντικό τεστ, αναφορικά με το πρωτάθλημα. Χωρίς να μειώνουν την αξία των τριών προηγουμένων αντιπάλων τους, ξέρουν και παραδέχονται ότι ο Πανιώνιος (ως τώρα) και μάλιστα στην έδρα του, αποτελεί σοβαρότερο κριτήριο. Αρα τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν δείχνουν περισσότερο ασφαλή. Ενδεχόμενη νίκη - πολύ περισσότερο αν συνοδευτεί και από καλή εμφάνιση - θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ήδη υψηλή αυτοπεποίθησή τους. Και βέβαια θα τους διατηρήσει στην κορυφή. Ισως, μάλιστα, με αυξημένη διαφορά, αν ο Παναθηναϊκός «σκοντάψει» στην Τρίπολη.

Δεύτερη έξοδος για τους τριφυλλοφόρους, οι οποίοι πάντως προσβλέπουν να έχει ανάλογα χαρακτηριστικά και την ίδια κατάληξη με την προηγούμενη (Εργοτέλης). Θέλουν να κάνουν το τρία στα τρία και να παραμείνουν κοντά στην πρώτη θέση. Εκτός βέβαια και αν στραβοπατήσει η ΑΕΚ, οπότε την «πιάνουν» ή την ξεπερνούν. Επιζητούν πάντως και μια καλή εμφάνιση, που θα μετριάσει τις μουρμούρες ή τις αμφιβολίες για τις δυνατότητες τίτλου. Από την πλευρά του ο Αστέρας ακόμα αναζητά το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Με 0-3 παθητικό και αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, λογικά ως πρώτο στόχο έχει την ισοπαλία. Αν φυσικά οι συνθήκες και οι φιλοξενούμενοι το επιτρέψουν, δε θα αρνηθεί και την πρώτη του νίκη.

Να επιστρέψουν στις επιτυχίες, δηλαδή τις νίκες, προσβλέπουν Ξάνθη και Λάρισα. Να μη χάσουν, βασικά, θέλουν οι αντίπαλοί τους Ατρόμητος και Λεβαδειακός, αντίστοιχα. Τους τρεις βαθμούς, αλλά και εμφάνιση που θα μετριάσει τις κάκιστες εντυπώσεις από την έως τώρα παρουσία του, αναζητά ο Εργοτέλης. Στόχος καθόλου εύκολος, απέναντι στον Αρη, που δείχνει ικανός για αρκετά πράγματα. Την πρώτη του νίκη ψάχνει ακόμα ο Ηρακλής. Ελπίζει να την πανηγυρίσει απέναντι στη Βέροια, που δε θα στεναχωρηθεί αν τριτώσει τις ισοπαλίες της. Πολύ δε περισσότερο αν τελικά αυτή - και μάλιστα εκτός έδρας - γευτεί τη χαρά της νίκης.

  • Στη Β΄ Εθνική, το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής περιλαμβάνει ντέρμπι κορυφής. Εθνικός Αστέρας και Πιερικός, που μοιράζονται την πρωτιά, αναμετριούνται μεταξύ τους, στην Καισαριανή. Οι γηπεδούχοι, ποντάροντας και στην έδρα τους, προσβλέπουν στο τρίποντο. Ωστε να μείνουν μόνοι τους στο ...πρώτο σκαλοπάτι. Οι φιλοξενούμενοι, από την άλλη, φυσικά δε θέλουν να χάσουν τον αγώνα και την πρωτιά και με αυτόν το στόχο θα παραταχθούν. Να δικαιολογήσουν τον τίτλο του φαβορί, που τους έχει προσαφθεί, επιζητούν ΠΑΣ Γιάννενα και Κέρκυρα. Την προηγούμενη αγωνιστική δεν τα κατάφεραν. Και οι δύο γνώρισαν, εκτός έδρας, ήττες. Η επιστροφή στα «πάτρια εδάφη» θέλουν να ταυτιστεί με επιστροφή στις νίκες. Δεύτερη για τους Γιαννιώτες, την πρώτη τους στο πρωτάθλημα για τους νησιώτες.
  • Μακριά από την έδρα τους αγωνίζονται οι δύο από τους τρεις πρωτοπόρους (με 6 πόντους) στο νότιο όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής, ο Διαγόρας αντιμετωπίζει τον Φωστήρα και ο Αίαντας Σαλαμίνας φιλοξενείται στη Ρόδο. Ο τρίτος της παρέας Αστέρας Ρεθύμνου υποδέχεται το Κορωπί. Στον βόρειο όμιλο η προπορευόμενη (με 6 βαθμούς) Νίκη Βόλου αντιμετωπίζει στη Θράκη την τοπική Ενωση, που βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω της. Με την ίδια συγκομιδή βαθμών είναι και ο έτερος «διώκτης» της Νίκης, ΠΑΟΝΕ, που αγωνίζεται επίσης εντός έδρας. Οσο για τον συντοπίτη της, ΑΟ Ολυμπιακό Βόλου - και αυτός με 4 πόντους - έχει ρεπό.

Γιώργος ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ