Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΚΑΖΗΣ»: Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι 200 περίπου εργαζόμενοι στον «ΚΑΖΗ», διεκδικώντας την άμεση καταβολή δεδουλευμένων, που τους χρωστά η εργοδοσία, ακόμα και εδώ και 9 μήνες. Στις 9.30 π.μ., οι εργάτες θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Απασχόλησης.

«ΑΠΚΟ - ΜΟΡΝΟΣ»: Με 2ωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια απάντησαν, χτες, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου «ΑΠΚΟ - ΜΟΡΝΟΣ» (στο 7ο χλμ. Θήβας - Χαλκίδας) στην αυθαίρετη, καταχρηστική απόλυση του συναδέλφου τους Κωνσταντίνου Ανδρέα, εργαζόμενου για πάνω από μια 15ετία στην επιχείρηση. Το σωματείο απαιτεί την άμεση ανάκληση της απόλυσης, άλλως θα συνεχίσει δυναμικά ενάντια στον εκφοβισμό και την προσπάθεια δημιουργίας υποταγμένων συνειδήσεων. Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν με την παρουσία τους στη χτεσινή κινητοποίηση εκπρόσωποι των σωματείων ΛΑΡΚΟ, ΒΙΝΤΕΡ, Χειριστών, Πετζετάκης και Μετάλλου Βοιωτίας, ενώ κοντά στους εργαζόμενους και τον αγώνα τους βρέθηκε ο Σπύρος Μαζαράκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του ΕΚ Θήβας.

«ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ»: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, για την απόλυση νοσηλεύτριας του «Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου», με το προκλητικό επιχείρημα πως ο «ιδιωτικός τομέας κάνει ό,τι θέλει», πραγματοποιούν σήμερα στη 1 το μεσημέρι συνδικαλιστές του Κλαδικού Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών και του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, ζητώντας την επαναπρόσληψή της. Το «Ευγενίδειο» είναι Ανώνυμη Εταιρεία, αλλά το 99,43% των μετοχών ανήκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο διορίζει και τη διοίκησή του.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Πιέσεις για να δουλέψουν με σπαστό ωράριο δέχονται καθαρίστριες σε σχολικά κτίρια της Μαγνησίας, όπως καταγγέλλουν με Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής και Σοφία Καλαντίδου. Η Διεύθυνση Α'βάθμιας Εκπαίδευσης υποχρεώνει τις καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης να δουλέψουν και σε δεύτερη σχολική μονάδα, με σπαστό ωράριο. Η απόφαση αυτή είναι σε αντίθεση με την υπ' αριθμ. 27886/Η/8-3-07 διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας και είναι διπλά παράνομη, διότι αποσκοπεί δήθεν σε εξοικονόμηση, ασχέτως οικονομικού αποτελέσματος και κυρίως παραβιάζει τα εργασιακά δικαιώματα των καθαριστριών, που έχουν καταταγεί με πλήρη απασχόληση, τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και απαιτούν την αποκατάσταση της πλήρους απασχόλησης των καθαριστριών.

«ΒΙΟΚΕΡΑΛ»: Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι της κεραμοποιίας «ΒΙΟΚΕΡΑΛ», στη Λάρισα, επειδή η επιχείρηση δεν τους έχει καταβάλει τους μισθούς του Αυγούστου και του Σεπτέμβρη. Διεκδικούν ακόμα, ανάμεσα σε άλλα, την καταβολή όλων των αναδρομικών που τους οφείλονται από το 2002 έως το 2007, να ενσωματωθεί στο μισθό το επίδομα των 50 ευρώ για τους χειριστές γερανών, να εφαρμόζεται το 5ήμερο - 8ωρο και όχι 10ωρα και 12ωρα μέσα στην παραγωγή. Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται, από την πρώτη στιγμή, η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, αντιπροσωπεία της οποίας - αποτελούμενη από τον πρόεδρο Τ. Τσιόγκα και τον αντιπρόεδρο Π. Λιόλιο - επισκέφτηκε την επιχείρηση μαζί με εκπροσώπους της Επιθεώρησης Εργασίας και έθεσε τα δίκαια αιτήματά τους σε εκπροσώπους της εργοδοσίας.

ΨΝΑ: Οι γιατροί του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) αποφάσισαν, στη χτεσινή συνέλευσή τους, να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις επειδή δεν τους έχουν καταβληθεί οι εφημερίες απ' τον Ιούνη του 2007. Νέα συνέλευση θα γίνει στις 10.10.2007.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ