Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΑΡΑΓΟΣΑ - ΑΡΗΣ 2 - 1
Γλυκιά ήττα

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του πανηγυρίζει από χτες ο Αρης. Παρά την ήττα με 2 - 1 (20' Ολιβέιρα, 72' Σέρτζιο Γκαρσία - 60' Χαβίτο), είναι αυτός που προκρίθηκε στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA. Αφήνοντας εκτός διοργάνωσης τη Σαραγόσα. Μια από τις - τουλάχιστον - υπολογίσιμες ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος.

Οι παίχτες του Μπάγεβιτς έπαιξαν όπως έπρεπε και μαζί με την απαραίτητη στο ποδόσφαιρο τύχη, έκαναν πραγματικότητα το ποθητό. Που όταν έγινε η κλήρωση έμοιαζε με «όνειρο θερινής νυκτός». Αρχικά το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέλαβαν τον έλεγχο, όμως οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν καλά. Ως το 20' που τα σχέδιά τους ανατράπηκαν. Το 1 - 0 έκανε πολλούς να φοβηθούν ότι τα λόγια του προπονητή των Ισπανών («θα βάλουμε όσα γκολ χρειαζόμαστε») θα έβγαιναν αληθινά.

Ομως ο Αρης βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και τους τρόπους, όχι μόνο να ισορροπήσει αλλά και να ισοφαρίσει. Ενα γκολ που τελικά αποδείχτηκε «χρυσό». Τον ίδιο χαρακτηρισμό μπορεί να αποδόώσει κάποιος και στην κίνηση του Μπάγεβιτς να περάσει ως αλλαγή τον σκόρερ, λίγο νωρίτερα. Από κει και πέρα βέβαια η πίεση των γηπεδούχων έγινε αφόρητη. Ομως το μόνο που πέτυχαν ήταν ένα γκολ. Το οποίο δεν αποδείχτηκε αρκετό για να τους χαρίσει την πρόκριση. Και έτσι οι Ελληνες δημοσιογράφοι μετάνιωσαν που δεν αποδέχτηκαν το στοίχημα που τους πρότεινε ο τεχνικός των γηπεδούχων, Βίκτορ Φερνάντεθ, ότι η ομάδα του θα προκριθεί και μάλιστα άνετα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ