Σάββατο 6 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εμμονή στη δίωξη

Παπαγεωργίου Βασίλης

Την αγανάκτηση των γιατρών και εργαζομένων του ΙΚΑ προκάλεσε απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου του Ιδρύματος για την επιλογή και τοποθέτηση των γιατρών, με την οποία χάνουν τη θέση τους δυο καταξιωμένοι επιστημονικά και κοινωνικά διευθυντές κλινικών νοσοκομείων του ΙΚΑ. Το θέμα έφτασε και στη Βουλή μετά από σχετική Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ. Μάλιστα, στην περίπτωση του ενός γιατρού, του Ανδρέα Καλιακμάνη, η απόφαση ήταν καθαρά πολιτική δίωξη για την πλούσια πολιτική και συνδικαλιστική του δράση ως στελέχους της Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών, μέλους της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιατρικού Προσωπικού ΙΚΑ και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.

Για την απόφαση αυτή διαμαρτυρήθηκαν στελέχη του ΠΑΜΕ στη διοίκηση του ΙΚΑ πριν τις εκλογές και τότε ο διοικητής του ΙΚΑ, Γιώργος Μέργος, είχε παραδεχτεί ότι πρόκειται για αδικία και υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα. Οταν όμως προχτές επανήλθε για το θέμα αυτό στο διοικητή ο Θωμάς Κακκαβάς, στέλεχος του ΠΑΜΕ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στη διοίκηση του ΙΚΑ, ο Γ. Μέργος είπε προκλητικά ότι... το ζήτημα έχει τελειώσει!

Το ζήτημα βεβαίως δεν έχει τελειώσει. Το ΠΑΜΕ είναι σε ετοιμότητα και θα επανέλθει άμεσα για την επανόρθωση της αδικίας και ενάντια στην πολιτική δίωξη του γιατρού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ