Σάββατο 13 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Απεργία των μηχανοδηγών

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Ουδεμία πρόταση έχει γίνει εκ μέρους της διοίκησης των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (DB) όσον αφορά την αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων, οι διαπραγματεύσεις έχουν καταρρεύσει εδώ και καιρό και χτες οι μηχανοδηγοί που ζητούν αύξηση 30% προχώρησαν σε εικοσιτετράωρη απεργία, γεγονός που καλύφθηκε κατά το συνήθη τρόπο από τα γερμανικά και διεθνή ΜΜΕ: χάος και θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις εκατομμυρίων πολιτών...

Το συνδικάτο των μηχανοδηγών GDL, που εκπροσωπεί 34.000 εργαζόμενους, κήρυξε την απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ότι εδώ και μήνες δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για μισθολογικά θέματα με την DB. Μάλιστα, εκ μέρους της διοίκησης της DB, ο Καρλ Φρίντριχ Ράους, χαρακτήρισε «απίστευτη» την κήρυξη της 24ωρης απεργίας και επέρριψε στο συνδικάτο των μηχανοδηγών την πλήρη ευθύνη για τα προβλήματα που θα προκληθούν στις μετακινήσεις.

Το συνδικάτο των Γερμανών μηχανοδηγών κατήγγειλε ότι τα μέλη του έχουν λιγότερες απολαβές σε σύγκριση με τους συναδέλφους τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης ενώ ζητά αυξήσεις ύψους 30%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ