Σάββατο 13 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΛΜΕ - ΔΟΕ
Δέσμιοι της υποταγής τους στην ΕΕ

Στα λόγια εμφανίζονται να είναι υπερασπιστές της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας. Στην πράξη είναι στο «περίμενε και βλέπουμε».

Ο λόγος για τις ηγεσίες των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, που παρότι ισχυρίζονται ότι είναι κατά της ιδιωτικοποίησης και ορκίζονται στο όνομα της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας, αρνούνται την οποιαδήποτε αντίδραση στην εφαρμογή της Οδηγίας 36/05 και τη συμμετοχή στην κινητοποίηση της Πέμπτης που διοργανώνεται ενάντια στο σύνολο των αντιδραστικών σχεδίων για την Παιδεία. Αρνήθηκαν ακόμα και να συζητήσουν την πρόταση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στην εφαρμογή της Οδηγίας που εξισώνει επαγγελματικά τις τρίχρονες σπουδές στα ιδιωτικά ψευτοπανεπιστήμια που λειτουργούν στη χώρα μας, με τις τετράχρονες και πεντάχρονες σπουδές στα δημόσια πανεπιστήμια και ανοίγει διάπλατα το δρόμο για τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων».

Σημειώνουμε ότι στο προεδρείο της ΟΛΜΕ συμμετέχουν δυνάμεις που όλη την προεκλογική περίοδο διατείνονταν ότι αυτοί πρωτοστάτησαν και ήταν δική τους υπόθεση ο αγώνας ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νόμο πλαίσιο. Και τώρα, που προετοιμάζεται το έδαφος που θα δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα για την αναθεώρηση του άρθρου 16, σφυρίζουν αδιάφορα. Μήπως επειδή ο πρόεδρος του κόμματός τους ήταν εκείνος ο οποίος πρωτοστάτησε με διαρκείς παρεμβάσεις στην Κομισιόν για την αναγνώριση αυτών των πτυχίων στη χώρα μας, ως ευρωβουλευτής το 2002;

Το πρόβλημα ξεφεύγει από τα όρια μιας συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης καθώς οι καθηγητές ειδικά είναι αυτοί που πρέπει έγκαιρα να εξηγήσουν στους μαθητές τους ότι ένα ΚΕΣ σε καμία περίπτωση δεν είναι πανεπιστήμιο. Οτι δεν πρέπει να βολευτούν με ένα ψευτοπτυχίο χωρίς αντίκρισμα. Κατά συνέπεια, η στάση της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας, μπορεί να εκληφθεί μόνο ως πατρονάρισμα αυτών ακριβώς των ΚΕΣ. Τέτοιο σήμα στέλνουν σ' όλο τον κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ