Σάββατο 13 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Πρωτοβουλίες ενάντια στο νόμο - πλαίσιο

Με συζήτηση μέσα στις σχολές οργανώνεται η συνέχεια του αγώνα των φοιτητών για να μην εφαρμοστεί - να καταργηθεί ο νόμος πλαίσιο που θεσμοθετεί την επιχειρηματική λειτουργία των πανεπιστημίων και ΤΕΙ και να μην εφαρμοστεί η ευρωπαϊκή οδηγία 36/05 που εξομοιώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων πανεπιστημίων και ΤΕΙ με εκείνα των αποφοίτων των διαφόρων κολεγίων και ΚΕΣ.

Ηδη, το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού της χρονιάς, ενάντια στην εφαρμογή της οδηγίας 36/05 και το νόμο - πλαίσιο, της ιδιωτικοποίησης και της υποβάθμισης, έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, 18 Οκτώβρη, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Στην Αθήνα, μέχρι στιγμής οι φοιτητικοί σύλλογοι του Γεωλογικού και της Νοσηλευτικής καλούν σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένες πολλές γενικές συνελεύσεις σε φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους. Σε συμμετοχή στη συγκέντρωση καλεί τους φοιτητές και σπουδαστές η Πανσπουδαστική. Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συμμετοχή στη συγκέντρωση, ενώ στα ΔΣ των συλλόγων βάζει ζήτημα να παρθεί απόφαση για διευκολυντικές στάσεις εργασίας. Ακόμα, η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας καλεί τους γονείς να συμμετέχουν στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες στις 18 του μήνα. Στη Θεσσαλονίκη, έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση στις 11.30 π.μ. στο Πολυτεχνείο, με αποφάσεις μέχρι στιγμής των συλλόγων φοιτητών Φυσικού, Παιδαγωγικού, Γεωλογικού του ΑΠΘ, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένες πολλές γενικές συνελεύσεις. Στην Πάτρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει με απόφαση της συνέλευσής του ο σύλλογος φοιτητών Εστίας, ενώ πολλοί σύλλογοι πραγματοποιούν συνέλευση την ερχόμενη εβδομάδα.

  • Με σύνθημα «Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στις σχολές! Κυλικεία στην ευθύνη αποκλειστικά του πανεπιστημίου κι όχι των ιδιωτών!» φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, μετά από κάλεσμα της ΠΚΣ, έκαναν εξόρμηση στο κυλικείο του Πολυτεχνείου και παράσταση διαμαρτυρίας για τις υψηλές τιμές του ιδιώτη.
  • Με πρωτοβουλία της ΠΚΣ, χτες το μεσημέρι φοιτητές του πανεπιστημίου Πατρών έκαναν «κατάληψη» στα λεωφορεία απαιτώντας δωρεάν μετακινήσεις για τους φοιτητές. Να θυμίσουμε ότι το φοιτητικό εισιτήριο για τη μετακίνηση στο πανεπιστήμιο κοστίζει 0,85 ευρώ. Για δυο ώρες περίπου η μετακίνηση των φοιτητών γινόταν δωρεάν. Στα λεωφορεία μοιράστηκε η ανακοίνωση της ΠΚΣ με τα αιτήματα για φοιτητική μέριμνα, ενώ η ανταπόκριση των φοιτητών ήταν ιδιαίτερα θετική.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ