Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Χρειάζεται ευρύτερος συντονισμός

Ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ δήλωσε σχετικά με την απόφαση της ΓΣΕΕ:

«Η οξύτητα και η αντεργατικότητα των θέσεων του υπουργείου Εργασίας, η αγανάκτηση και η αντίθεση της πλειοψηφίας των εργαζομένων στην πολιτική της κυβέρνησης και η αγωνιστική δράση του ΠΑΜΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα υποχρέωσαν τις πλειοψηφίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ να ελιχτούν με κήρυξη μιας αποσπασματικής απεργίας και αποστασιοποίηση από τον ψευτοδιάλογο της κυβέρνησης, για τις εργασιακές σχέσεις. Η εργατική τάξη, βέβαια, γνωρίζει ότι οι ευθύνες αυτών των ηγεσιών είναι μεγάλες, αφού με την τακτική τους έδωσαν χρόνο στην κυβέρνηση, έσπειραν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις, απέρριψαν κατ' επανάληψη τις αγωνιστικές μας προτάσεις και εξακολουθούν να παραμένουν στρατευμένες στη γραμμή της συναίνεσης.

Από την πλευρά μας εκτιμούμε ότι η επίθεση αυτή μπορεί να αναχαιτιστεί, αν η πλειοψηφία των εργαζομένων βγει στον αγώνα, με ανεβασμένες μορφές πάλης και κύρια με ένα αγωνιστικό πρόγραμμα που θα κλιμακώνεται και θα συντονίζεται με την αγροτιά και τους επαγγελματοβιοτέχνες.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση και την επιτυχία του αγώνα στα δικά τους χέρια, να επαγρυπνούν και να βρίσκονται σε επιφυλακή, για να εκφραστεί η συνολική αντιπαράθεση στα κυβερνητικά μέτρα και να μην υπονομευτεί η κλιμάκωση του αγώνα. Το κάθε σωματείο, το κάθε εργοστάσιο, η κάθε γειτονιά μπορούν και πρέπει να γίνουν αγωνιστικές επάλξεις, για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα.

Το ΠΑΜΕ στην κατεύθυνση αυτή θα κινηθεί και θα πολλαπλασιάσει τη δράση του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ