Τρίτη 16 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καλό ταξίδι, σύντροφε

Το στερνό «αντίο» στον ηθοποιό Φοίβο Ταξιάρχη είπαν το Σάββατο, δικοί, φίλοι, συνάδελφοι, σύντροφοι στην πολιτική κηδεία του, στο νεκροταφείο Καισαριανής.

Αποχαιρετώντας τον Φοίβο Ταξιάρχη, από μέρους του ΚΚΕ, η βουλευτής Εύα Μελά είπε, μεταξύ άλλων: «Ο σύντροφος Φοίβος συνέδεσε τον αγώνα για καλύτερη κοινωνία, με τον αγώνα για τον πολιτισμό και την τέχνη. Ηταν παρών σε όλους τους αγώνες. Εγινε μέλος του ΚΚΕ και υπέστη διώξεις. Από το 1947 αναμείχθηκε με τους κοινωνικούς αγώνες. Πιστός στο ΚΚΕ μέχρι το τέλος του, ανταποκρινόταν σε κάθε κάλεσμά του, υπερνικώντας ακόμη και τα προβλήματα υγείας. Ηταν πολλές φορές υποψήφιος στις εκλογές, πολιτικές και δημοτικές. Σύντροφε Φοίβο, το παράδειγμά σου θα συνοδεύει τους νέους κομμουνιστές, τους νέους καλλιτέχνες, κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται».

«Ακριβέ μας Φοίβο» - είπε η Ελένη Γερασιμίδου, πρόεδρος του ΣΕΗ - αποχαιρετώντας τον. «Τίμησες όσο λίγοι το θέατρο. Βρήκες νωρίς τον ορισμό του ηθοποιού, την ουσιαστική σημασία του. Αγωνίστηκες σε καιρούς δύσκολους για την τέχνη σου, συμμετέχοντας σε ιστορικούς θιάσους. Βιογραφικό πλούσιο, αξιοζήλευτο. Βραβεία, διακρίσεις. Οι επιλογές σου είχαν συνείδηση καλλιτεχνική και κοινωνική. Το ΣΕΗ σού χρωστάει πολλά. Ξέρουμε, θα πεις πως έκανες το "χρέος" σου. "Χρέος" σου ήταν η ιδέα των εταιρικών θιάσων, η συμμετοχή σου στο λαϊκό κίνημα, στην Αντίσταση, στους σκληρούς αγώνες του σωματείου μας. Σ' ευχαριστούμε που μας λογάριασες συναδέλφους και συναγωνιστές. Σ' ευχαριστούμε που μας έμαθες τις υποχρεώσεις μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ