Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Συνομιλίες, με στόχο την άρση του πρόσφατου αδιεξόδου εξαιτίας ανεφάρμοστων όρων της ειρηνευτικής συμφωνίας του 2005, που κατήγγειλαν οι πρώην αντάρτες του «SPLM», ξεκίνησαν χτες ο Σουδανός πρόεδρος Ομάρ αλ Μπασίρ και ο πρώτος αντιπρόεδρος και πρόεδρος του νότιου Σουδάν, Σάλβα Κιίρ Μαγιαρντίτ.

ΣΕΟΥΛ.-- Ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Οικονομικών Κγουόν Ο Κγιου δήλωσε χτες πως σχεδιάζει να ζητήσει την είσοδο της ΛΔ Κορέας σε Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Παγκόσμια Τράπεζα.

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ.-- Τουλάχιστον 12 άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα κοριτσάκι τεσσάρων χρόνων, σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας και συμμοριών στις φαβέλες Κορέα και Τακουαράλ του Ρίο ντε Ζανέιρο.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Επτά εργαζόμενοι σε χρυσωρυχείο στην επαρχία Τσοκό δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ «από αγνώστους», ενώ ακόμη τρεις τραυματίστηκαν από την επίθεση των ενόπλων, σύμφωνα με τις αρχές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην περιοχή δρουν τόσο ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί όσο και ναρκέμποροι.

ΣΑΝ ΧΟΣΕ.-- Η κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα κήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τη χώρα μετά τις μεγάλες πλημμύρες που έχουν ήδη στοιχίσει 18 ανθρώπινες ζωές και υλικές ζημιές ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ