Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να πάρουν οι εργαζόμενοι την απεργία στα χέρια τους

Πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και στις κινητοποιήσεις από 2 έως 6 Νοέμβρη

Το Συντονιστικό καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν μαζί με τις δυνάμεις που δεν παζαρεύουν και δε συμβιβάζονται
Το Συντονιστικό καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν μαζί με τις δυνάμεις που δεν παζαρεύουν και δε συμβιβάζονται
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη για την Κοινωνική Ασφάλιση, στις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου 2-6 Νοέμβρη και τη συγκέντρωση που οργανώνει την πρώτη μέρα της απεργίας (10.30 το πρωί, στην Ομόνοια), απευθύνει στους εργαζόμενους του κλάδου η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, επισημαίνει η Συντονιστική, εξαπολύει την επίθεσή της εφαρμόζοντας τον αντιασφαλιστικό νόμο 3029 του ΠΑΣΟΚ. Συνυπεύθυνες για την ανατροπή των δικαιωμάτων είναι και οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που στηρίζουν το νόμο αυτό, συμφωνούν με τη λογική του «κοινωνικού διαλόγου» και συμμετέχουν σε αυτόν. Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν με μαζική αντίδραση, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων, τονίζει η Συντονιστική, στηρίζουν οι δήμαρχοι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Και αναφέρει ότι η απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΠΟΠ ΟΤΑ να κηρύξουν απεργία ήρθε κάτω «από την πίεση που ασκούν τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων και οι ταξικές δυνάμεις». Ενώ τα αιτήματα που θέτουν βάζουν πλάτη στην κυβερνητική πολιτική. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να εμπιστεύονται αυτές τις πλειοψηφίες, να πάρουνε στα χέρια τους την υπόθεση της απεργίας στην προοπτική της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Να διεκδικήσουν αιτήματα που απαντάνε στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους, όπως: Μόνιμη σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ένταξη του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, κλείσιμο όλων των δημοτικών επιχειρήσεων με ταυτόχρονη μεταφορά όλου του προσωπικού μέσα στους δήμους και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ