Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καθοριστική η συμβολή των Επιτροπών Αγώνα

«Το Ασφαλιστικό πρέπει ν' αγγίξει κάθε χώρο, πέρα από τους εργασιακούς», τονίζει στον «Ρ» η Σαλώμη Πολυγερινού, μέλος της διοίκησης της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου διαμερίσματος της Αθήνας, η οποία συμμετέχει στην Επιτροπή Αγώνα σωματείων και μαζικών φορέων 5ου - 6ου, που στήθηκε μετά από μια πλατιά σύσκεψη στην περιοχή. «Συζητήσαμε πώς το Ασφαλιστικό επηρεάζει τη ζωή των εργαζομένων, της νεολαίας, των γυναικών, των μεταναστών, όλου του λαού. Κι αποφασίσαμε ότι πρέπει να φτάσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο», εξηγεί ο Παναγιώτης Φουσέκης, από τη διοίκηση του Παραρτήματος Κυψέλης - Αχαρνών - Πατησίων του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. «Αυτή η Επιτροπή έχει στηθεί, γιατί εκτός από το χώρο εργασίας κάθε εργαζομένου, πρέπει να πάμε και στο χώρο κατοικίας του», σημειώνει ο Ιάκωβος Γαλλιός από το παράρτημα του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Οι συνδικαλιστές αναδεικνύουν την ανάγκη, τα ίδια τα πρωτοβάθμια σωματεία ν' «απλώσουν» τη δουλιά τους μέσα από τα παραρτήματα στις λαϊκές και εργατικές γειτονιές. «Είναι μια ευκαιρία να ενημερωθεί ο κόσμος. Ακούει για το νόμο Σιούφα, το νόμο Ρέππα, αλλά δεν ξέρει τι είναι... Με την Επιτροπή απευθυνόμαστε σε περισσότερο κόσμο. Υπάρχουν στην περιοχή πολλά νυχτερινά σχολεία, σούπερ-μάρκετ. Είναι, παράλληλα, μια ευκαιρία να γίνουν και νέες εγγραφές στα σωματεία, ώστε να μαζικοποιηθούν». Μάλιστα, «αν πάρουμε υπ' όψιν μας ότι χιλιάδες εργαζόμενοι είναι έξω από τα συνδικάτα, ότι στους χώρους δουλιάς υπάρχει έντονη τρομοκρατία», γίνεται κατανοητό ότι χρειάζεται πολύμορφη παρέμβαση.

«Είναι αναγκαίο αυτή η δουλιά μέσα από Επιτροπές Αγώνα, μέσα από Συντονιστικά, μέσα από οποιεσδήποτε μορφές και πρωτοβουλίες να φτάσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο». Γιατί «το Ασφαλιστικό μάς αφορά όλους. Το Ασφαλιστικό μάς αφορά και ως γονείς. Και ως γονείς πρέπει να κινητοποιηθούμε για να παρθούν πίσω οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και τα μέτρα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τόσο για εμάς, όσο και για τα παιδιά μας. Κυρίως για τα παιδιά μας».

Η Επιτροπή έχει ήδη τυπώσει δικό της υλικό. «Κάναμε εξορμήσεις στις στάσεις των λεωφορείων, στους σταθμούς του ΗΣΑΠ. Σε βιοτεχνίες, σε νυχτερινά σχολεία και σε ΙΕΚ, στον ΟΑΕΔ, όπου υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι μαθητές. Προσπαθούμε μέσα από αυτή τη δουλιά να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου, να συμμετέχει κι ο ίδιος ο κόσμος σ' αυτή τη διαδικασία. Να γίνουν συσκέψεις, να μπει κόσμος στα σωματεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ