Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ
Πικετοφορίες και εξορμήσεις σε γειτονιές και τόπους δουλιάς

Κορυφώνεται η δραστηριότητα των ταξικών συνδικάτων και των Επιτροπών Αγώνα

Από τη χτεσινή πικετοφορία
Από τη χτεσινή πικετοφορία
«Το κράτος να πληρώσει και η εργοδοσία, αυτοί μας ξεζουμίζουν και κλέβουν τα Ταμεία». «Αυτή η πολιτική, η αντεργατική, με μέτωπο και αγώνα θα ανατραπεί».

Ηχηρό μήνυμα για τους ενόχους και την απάντηση που πρέπει να δοθεί στην αντιασφαλιστική επίθεση, έδωσε η χτεσινή πικετοφορία που οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Μαζικών Φορέων 5ου και 6ου Διαμερίσματος της Αθήνας, καλώντας σε ξεσηκωμό, με πρώτο σταθμό το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο). Η κινητοποίηση ήταν μια από τις εκατοντάδες δραστηριότητες, με τις οποίες και χτες οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα έδωσαν συνέχεια στην πάλη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων, την αναγκαία κλιμάκωση του αγώνα.

Ξεκινώντας από την πλατεία Αμερικής και διανύοντας ολόκληρη τη λεωφόρο Πατησίων μέχρι το τέρμα της, με τα συνθήματα που φώναζαν, με πικέτες, με στάσεις έξω από μαζικούς χώρους εργασίας, τις προκηρύξεις που μοίρασαν σε εκατοντάδες περαστικούς, οι διαδηλωτές ανέδειξαν την ανάγκη να συνεχιστεί ακόμα πιο πλατιά το άνοιγμα και κάλεσμα αντίστασης και πάλης σε τόπους δουλιάς, αλλά και κατοικίας, στις λαϊκές και τις εργατικές συνοικίες.

Γενικό συναγερμό σημαίνουν στους εργαζόμενους οι ταξικές δυνάμεις και στον Πειραιά, για το συλλαλητήριο, που θα γίνει, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού, με καθημερινές περιοδείες και εξορμήσεις στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στο λιμάνι του Πειραιά, παντού σε κάθε χώρο δουλιάς.

Στον αντίποδα, οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ - ΣΥΝ), στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης της διοίκησης του ΕΚΠ, καταψήφισαν την πρόταση που κατέθεσε η παράταξη της ΔΕΣΚ, συσπειρωμένη στις γραμμές του ΠΑΜΕ, να αποφασιστεί απεργιακή κινητοποίηση στο τέλος Νοέμβρη. Οι συνδικαλιστές των τριών παρατάξεων αποφάσισαν να γίνουν ...διαβουλεύσεις για την ενημέρωση των εργαζομένων και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συγκληθεί η γενική συνέλευση των αντιπροσώπων του ΕΚΠ...

Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Πολύμορφη δράση

Σήμερα Τετάρτη προγραμματίζονται οι παρακάτω - ανάμεσα σε άλλες - δραστηριότητες:

  • Κοινές συσκέψεις από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας και τον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, στις 11 π.μ. και στις 5 π.μ. (προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι εργαζόμενοι των κλάδων που δουλεύουν σε βάρδιες), στα γραφεία του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη - Ομόνοια).
  • Σύσκεψη από τη Γραμματεία Μενιδίου - Ανω Λιοσίων του ΠΑΜΕ, στα Ανω Λιόσια, στις 6.30 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων.
  • Σύσκεψη από τη Γραμματεία Πέλλας του ΠΑΜΕ, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών.
  • Εκδήλωση - συζήτηση από τη Γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο των Σερρών. Θα μιλήσει ο Σ. Ζαριανόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ, μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ.
  • Συμβολικός αποκλεισμός - περικύκλωση του ΙΚΑ, από τη Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ, στις 10 π.μ.

Επίσης, την Τετάρτη 31/10, οι Γραμματείες Γυναικών και Νέων του ΠΑΜΕ διοργανώνουν πλατιά σύσκεψη, στις 6 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων. Σήμερα οι περιοδείες στην Αθήνα συνεχίζονται στους παρακάτω χώρους: Μετρό (Ελληνικό), ΔΕΛΤΑ Singular, επιχειρήσεις επισιτισμού στο Κολωνάκι, «Αλφα Πίτσα», NOVARTIS, UNIFARMA, «Παπανικολόπουλος», «Πράκτικερ» (Ελληνικό), ΕΛΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ