Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περιβαλλοντικές ... ευαισθησίες

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΣΚΙΖΕΤΑΙ» - όπως δηλώνουν οι αρμόδιοι υπουργοί - η κυβέρνηση προκειμένου να αναπτύξει όσο γίνεται πιο γρήγορα τις «εναλλακτικές μορφές ενέργειας». Και το κάνει - λέει - διότι έχει μεγάλο άγχος για το περιβάλλον και τις επιπτώσεις σε αυτό!

Να υποθέσουμε ότι εκτός από τις οικολογικές της ανησυχίες η βιασύνη της οφείλεται και στο γεγονός πως στο συγκεκριμένο χώρο εμπλέκονται μεγάλες πολυεθνικές και ιδιωτικά συμφέροντα που προσδοκούν τεράστια κέρδη από αυτή την ιστορία;

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι πρόκειται για ασφαλέστατες επενδύσεις αφού το ρεύμα που θα παράγει ο κάθε ιδιώτης θα αγοράζεται υποχρεωτικά από τη ΔΕΗ, με χρήματα βέβαια του ελληνικού λαού.

Γιατί εδώ που τα λέμε, αν η κυβέρνηση ήταν όντως τόσο «ευαίσθητη» με το περιβάλλον, κάτι θα είχε κάνει για τη ρύπανση του Ασωπού, για τις αποθήκες πετρελαίου στο Πέραμα και φυσικά για τα δάση που καταστρέφονται.

Μόνο που εκεί όχι απλώς βιασύνη δε βλέπουμε αλλά πλήρη αδιαφορία και ασυδοσία όσων καταστρέφουν το περιβάλλον.

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 12% το χρόνο η εισφοροδιαφυγή που έχει να κάνει με τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με έρευνα των εργαζομένων στην Κοινωνική Ασφάλιση, όπου βέβαια μιλάμε για δισεκατομμύρια ευρώ.

Και, βέβαια, «πρώτοι» στην εισφοροδιαφυγή είναι το κράτος και οι Ανώνυμες Εταιρείες. Αυτοί των οποίων οι εκπρόσωποι (είτε πρόκειται για την κυβέρνηση -προχτεσινή, χτεσινή η σημερινή - είτε για τον ΣΕΒ) «αγωνιούν», όπως λένε, για το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ακόμα χειρότερα, μάλιστα, τους ακούμε κατά καιρούς να έχουν «εποικοδομητικές προτάσεις» και απόψεις για τη βιωσιμότητα των Ταμείων, να κάνουν «συνθέσεις» και «διαλόγους».

Είναι προφανές ότι όχι απλώς μας κοροϊδεύουν αλλά ...μας κλέβουν κάθε στιγμή, και ιδίως τις στιγμές που μας μιλάνε για τις απόψεις τους περί «εξυγίανσης του ασφαλιστικού συστήματος».


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ