Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Και το ΟΑΚΑ στη λίστα...

Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, από την Κυριακή, μπαίνει στη λίστα του ...μεγάλου αδελφού. Με πρόσχημα την πάταξη του χουλιγκανισμού και με βάση την απόφαση των υπουργείων Δικαιοσύνης, Πολιτισμού και Δημόσιας Τάξης, θα λειτουργήσουν οι κάμερες στο ΟΑΚΑ με αρχή τον αγώνα ΑΕΚ - Ηρακλή.

Οπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, που θα έχει και την ευθύνη λειτουργίας, οι κάμερες θα καταγράφουν τους πολίτες καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και τα δεδομένα που θα έχουν συγκεντρωθεί, θα διατηρούνται για τρεις μήνες στο Αστυνομικό Τμήμα του γηπέδου. Μετά θα καταστρέφονται.

Αν, όμως, σε κάποια αναμέτρηση που παρακολουθείται από τις εν λόγω κάμερες σημειωθούν επεισόδια, θα διαβιβάζονται στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο, ενώ παράλληλα θα αποτελούν και προανακριτικό υλικό ποινικής δικογραφίας.

Σημειώνεται πως τα μέτρα ενίσχυσης της αστυνόμευσης στα γήπεδα, με πρόσχημα την πάταξη της βίας, δεν αντιμετωπίζουν το φαινόμενο. Αυτό που γίνεται είναι ότι χρησιμοποιούνται οι αθλητικοί χώροι ως δοκιμαστήρια κατασταλτικών μέτρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ