Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΜΕΝΕΣΕΣ
«Ενοχη» η... Αστυνομία του Λονδίνου

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Στα «μαλακά» έπεσε η Αστυνομία του Λονδίνου που κρίθηκε ένοχη για έκθεση σε κίνδυνο του κοινού, με την επιχείρηση αστυνομικών στο μετρό η οποία είχε αποτέλεσμα την εν ψυχρώ δολοφονία του Βραζιλιάνου Ζαν Σαρλ ντε Μενέσες, 27 ετών, την ώρα που ήταν έτοιμος να επιβιβαστεί σε βαγόνι του μετρό, στις 22 Ιούλη 2005, από αστυνομικούς που τον εξέλαβαν ως έναν από τους τέσσερις ύποπτους «τρομοκράτες».

Επίσης επιβλήθηκε μεγάλο χρηματικό πρόστιμο στο γραφείο του διευθυντή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας επειδή κρίθηκε ένοχο για παραβίαση των κανονισμών για την ασφάλεια και την υγεία του κοινού.

Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν κατά τη διάρκεια της δίκης την Αστυνομία για «τρομερό και καταστροφικό λάθος», υιοθετώντας ουσιαστικά το πόρισμα αλλά και τη φρασεολογία της ανεξάρτητης «Επιτροπής Παραπόνων της Αστυνομίας» (IPCC) που είχε επίσης καταγγέλλει «σοβαρές αδυναμίες» στο χειρισμό από την Αστυνομία των πληροφοριών ακόμη και για παραπλάνηση του κοινού. Ωστόσο οι αστυνομικοί που δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον άτυχο νέο, δεν τιμωρήθηκαν, αφού κρίθηκε ότι η «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με λάθος τρόπο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ