Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αντιδράσεις διπλωματών για Ιράκ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Εν δυνάμει καταδίκη σε θάνατο» χαρακτηρίζεται από ορισμένους διπλωμάτες ο νέος κανονισμός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που μπορεί να τους αναγκάσει να υπηρετήσουν στο Ιράκ.

Η νέα αυτή πολιτική που ανακοινώθηκε στις 26 Οκτώβρη προκειμένου να καλυφθεί ο αυξανόμενος αριθμός των κενών θέσεων στη Βαγδάτη, παρουσιάστηκε σε εκατοντάδες διπλωμάτες που είχαν συγκεντρωθεί στο κεντρικό αμφιθέατρο του υπουργείου Εξωτερικών, όπως αναφέρει η «Washington Post», και προκάλεσε τη μήνιν των διπλωματών.

Με την κατάσταση που κυριαρχεί στο Ιράκ «οποιαδήποτε άλλη πρεσβεία στον κόσμο θα είχε κλείσει σήμερα» τόνισε διπλωμάτης με 46 χρόνια στην υπηρεσία και επιδοκιμάστηκε από το θερμό χειροκρότημα των συναδέλφων του. Οι διπλωμάτες αμφισβήτησαν τη σημασία της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη, της μεγαλύτερης στον κόσμο, και ρώτησαν πώς θα μπορούσαν να εργαστούν τη στιγμή που η πρεσβεία βρίσκεται στο βάθος της ενισχυμένης στρατιωτικά «Πράσινης Ζώνης» από την οποία μπορούν να εξέλθουν μόνο έχοντας ισχυρή φρούρηση. Είναι αξιοσημείωτο ότι μόλις το 12% των Αμερικανών διπλωματών πιστεύει ότι η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Κοντολίζα Ράις, προασπίζει τα συμφέροντά τους, δήλωσε ο Τζον Νάλαντ, επικεφαλής του συνδικάτου τους, Ενωση Αμερικανικής Εξωτερικής Υπηρεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ