Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Πρόβλεψη για «ταραχές»

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΠΡΙΣΤΙΝΑ.- Ο επικεφαλής των σερβικών μυστικών υπηρεσιών, Ράντε Μπουλάτοβιτς, καταθέτοντας χτες σε αρμόδια επιτροπή της σερβικής βουλής, πρόβλεψε ως πιθανές «διαδηλώσεις, ταραχές ακόμη και σερβο-αλβανικές συγκρούσεις» μετά το τέλος των συνομιλιών μεταξύ των διαπραγματευτών Βελιγραδίου-Πρίστινας. Ο Μπουλάτοβιτς κατέθεσε πως η κατάσταση αποσταθεροποίησης είναι «ιδιαίτερα πιθανή» εάν μετά τις 10 Δεκέμβρη η ηγεσία των Κοσσοβάρων Αλβανών ανακηρύξει την ανεξαρτησία του προτεκτοράτου.

Παράλληλα, ο Κοσσοβάρος Αλβανός διαπραγματευτής Βετόν Σουρόι έριξε ξανά λάδι στη γνωστή «φωτιά» διαβεβαιώνοντας ότι «το Κόσσοβο θα γίνει ανεξάρτητο μέσα στις επόμενες 100 μέρες»... Ο Σουρόι (μιλώντας σε συμπόσιο στο Βερολίνο υπό την αιγίδα της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών BND με θέμα «Κράτη σε κρίση») υποστήριξε ακόμη ότι το «ζήτημα δεν είναι να γνωρίζουμε εάν θα επιτευχθεί η ανεξαρτησία, αλλά να γνωρίζουμε εάν η ανεξαρτησία θα πραγματοποιηθεί συντεταγμένα, κάτι που είναι πολύ απίθανο».

Μέσα σ' όλα αυτά, αίσθηση προκαλεί η είδηση της επέκτασης των ερευνών για κατάχρηση μεγάλων χρηματικών ποσών και παραβίαση της νομοθεσίας, που διεξάγουν ανακριτές του Γραφείου Υπηρεσιών Εσωτερικής Εποπτείας του ΟΗΕ πλέον και έναντι του διοικητή του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο, Γιοακίμ Ρίκερ. Αρχικά οι έρευνες εστιάζονταν στον ανώτερο πρώην αξιωματούχο της UNMIK, Αμερικανό Στίβεν Σουκ, και στον ειδικό σύμβουλο της αποστολής Αλεξάνταρ Μποργκ Ολιβερ αναφορικά με τον τρόπο και τις μεθόδους σύναψης συμφωνιών για την κατασκευή νέου θερμοηλεκτρικού εργοστασίου στο Κοσσυφοπέδιο και τον ανεφοδιασμό του αεροδρομίου της Πρίστινας με κηροζίνη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ