Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Σε κατάσταση συναγερμού οι λαϊκές δυνάμεις

Σε εξέλιξη σχέδιο αποσταθεροποίησης

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού οι λαϊκές οργανώσεις, αλλά και η μεγάλη μάζα των φοιτητών, προκειμένου να αποτρέψουν το σχέδιο αποσταθεροποίησης που βρίσκεται εν εξελίξει. Στο πλαίσιο της εκστρατείας πρόκλησης χάους, ώστε να δικαιολογηθεί ένα «πραξικόπημα», φοιτητές, κυρίως των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, προσπάθησαν να μετατρέψουν το κέντρο του Καράκας σε «ζώνη πυρός».

Η πρόκληση των επεισοδίων στη διάεκεια της δεύτερης διαδήλωσης που πραγματοποίησαν κατά της συνταγματικής αναθεώρησης ήταν ουσιαστικά το μοναδικό ζητούμενο. Προκάλεσαν στην προσπάθειά τους να εισβάλλουν στην Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή προκειμένου να «επιδώσουν ψήφισμα που ζητά την αναβολή της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την έγκριση του νέου Συντάγματος» και οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές που τους επιτέθηκαν με πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δέκα αστυνομικοί.

Οι διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι όμως και με φοιτητές και λαϊκές δυνάμεις που είχαν κυκλώσει την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή ώστε «να προστατέψουν την μπολιβαριανή διαδικασία και να αποτρέψουν οποιαδήποτε εκδήλωση προβοκάτσιας». Οι λαϊκές δυνάμεις παραμένουν σε συναγερμό, ενώ και ο πρόεδρος της Μπολιβαριανής Συνομοσπονδίας Φοιτητών, Κάρλος Σιέρρα, μετά τα επεισόδια, σε δηλώσεις του στην εκπομπή «En Confianza», της «Venezolana de Television», τόνισε ότι ο στόχος των «φοιτητών» και των τμημάτων της αντιπολίτευσης είναι να οδηγήσουν τη χώρα στο χάος και σε ένα πραξικόπημα, καθώς οποιαδήποτε άλλη ενέργεια στα συνταγματικά πλαίσια έχει πέσει στο κενό.

Πάντως, αξίζει μνείας και η χρονική στιγμή της εκδήλωσης της «φοιτητικής αντίθεσης» κατά της συνταγματικής μεταρρύθμισης. Την παραμονή της κατάθεσης εκ μέρους του Κοινοβουλίου του εγκριμένου νέου Συντάγματος ώστε να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα το δημοψήφισμα στις 2 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ