Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οργή για τις διώξεις των αγροτών

Ανακοίνωση - καταγγελία, με αφορμή την αυριανή δίκη 12 ροδακινοπαραγωγών στην Εδεσσα

Δώδεκα Ροδακινοπαραγωγοί του Μανδάλου στο Νομό Πέλλας καλούνται αύριο Τετάρτη να παρουσιαστούν στα δικαστήρια της Εδεσσας με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στους δίκαιους αγώνες και τα μπλόκα, διαμαρτυρόμενοι για τις απαράδεκτα χαμηλές τιμές του «καρτέλ» των εμποροβιομηχάνων για τη σοδειά συμπύρηνων ροδάκινων του 2005. Το σύρσιμό τους στα «αγροτοδικεία» αποτελεί στην πραγματικότητα την «απάντηση» της κυβέρνησης της ΝΔ στους αγωνιζόμενους αγρότες, που αποτελεί συνέχιση της καταδικασμένης τακτικής του ΠΑΣΟΚ.

«Εκφράζουμε την οργή και αγανάκτησή μας για τη στάση της πολιτείας, που αδιαφορεί για τα οξυμένα προβλήματα των αγροτών και τους αντιμετωπίζει σαν εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου με την κλήση 12 ροδακινοπαραγωγών», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ. «Χρειάζεται, προστίθεται, νομοθετική παρέμβαση για το σταμάτημα αυτής της διαδικασίας και την παραγραφή των ποινών, όσων έχουν καταδικαστεί πανελλαδικά μέχρι τώρα».

Επίσης, στην ανακοίνωση της ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ, αναφέρεται:

«Δηλώνουμε την αυτονόητη συμπαράστασή μας στους δικαζόμενους ροδακινοπαραγωγούς, καλούμε όλους τους αγρότες και τ' άλλα λαϊκά στρώματα του Νομού να παραβρεθούν στα Δικαστήρια στο πλευρό των διωκόμενων ροδακινοπαραγωγών.

Η εμμονή της κυβέρνησης σε μέτρα καταστολής, τρομοκράτησης και διώξεων εναντίον των αγροτών, αλλά και γενικότερα όσων αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, δείχνει ότι ετοιμάζεται για ακόμα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και πολιτικές σε όλα τα επίπεδα. Ζωντανό παράδειγμα τα αδιέξοδα για τους κτηνοτρόφους, με την κατακόρυφη αύξηση των ζωοτροφών και τις απαράδεκτα χαμηλές τιμές παραγωγού ζωικών προϊόντων, που τους ξεσήκωσε σε αγωνιστικές διεκδικήσεις πανελλαδικά και στο Νομό μας.

Καλούμε τους ροδακινοπαραγωγούς και όλους τους αγωνιζόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους με τις οικογένειές τους να κατανοήσουν τις εφαρμοζόμενες αντιαγροτικές πολιτικές και να εκδηλώσουν αγωνιστικά την αντίδρασή τους στη νέα ΚΑΠ και να παλέψουν για μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική στα πλαίσια της λαϊκής οικονομίας και εξουσίας, που προτείνει το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ