Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Προς το δημοψήφισμα για το Σύνταγμα

Μεγάλη και μαχητική διαδήλωση του Μπολιβαριανού Μπλοκ στο Καράκας την Κυριακή

Η λαοθάλασσα του «ΝΑΙ στο νέο σύνταγμα» στην πρωτεύουσα

Associated Press

Η λαοθάλασσα του «ΝΑΙ στο νέο σύνταγμα» στην πρωτεύουσα
ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Η αποφασιστικότητα και ο ενθουσιασμός κυριάρχησαν στη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Καράκας για την υπεράσπιση της Μπολιβαριανής Διαδικασίας, της Συνταγματικής Αναθεώρησης και ενάντια στα σχέδια αποσταθεροποίησης της ολιγαρχίας και των ΗΠΑ, που ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή. Μαχητικό το κόκκινο λαϊκό ποτάμι, όπου συμμετείχε και το ΚΚ Βενεζουέλας με δικό του μεγάλο μπλοκ.

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι πήραν μέρος στη μεγάλη διαδήλωση που έγινε την Κυριακή για την έναρξη της εκστρατείας του «Ναι», αλλά και για να δώσουν την καλύτερη απάντηση στις διαδηλώσεις που πραγματοποιεί η αντιπολίτευση. Είναι ενδεικτικές οι δυνάμεις που έχουν εκφράσει με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο την αντίδρασή τους: Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία της χώρας, φοιτητές των Ιδιωτικών κυρίως Πανεπιστημίων, αλλά και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καταγγέλλουν την «περιστολή των ελευθεριών». Πρόκειται ουσιαστικά για τις ίδιες ΜΚΟ που αποτελούν όχημα ή προκάλυμμα για την πραγμάτωση των στόχων της ανατροπής, ΜΚΟ στη μισθοδοσία των ΗΠΑ όπως έχουν αποκαλύψει πολλάκις πολλά εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ.

Την ίδια στιγμή την Παρασκευή το βράδυ η Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας με συντριπτική πλειοψηφία - 160 ψήφων υπέρ και 7 κατά - υπερψήφισε τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις σε 69 τελικά άρθρα που είχε προτείνει ο πρόεδρος Ούγο Τσάβες, αλλά και οι πολιτικές και λαϊκές οργανώσεις, ανοίγοντας το δρόμο, απολύτως εγκαίρως, για την προσφυγή σε δημοψήφισμα για την έγκρισή του, που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ