Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
Κεραία δίπλα σε δημοτικά σχολεία

Την ανάγκη η κεραία κινητής τηλεφωνίας, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από τα δημοτικά σχολεία (90ό και 123ο) της γειτονιάς στην πλατεία Πλυτά της Γούβας, να ξηλωθεί, αλλά παράλληλα το θέμα αυτό να συνδυαστεί με τα συνολικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, ήταν το κεντρικό μήνυμα της συγκέντρωσης κατοίκων και φορέων, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή μετά από πρόσκληση Επιτροπής Κατοίκων.

Ο Στέλιος Λάμπρου, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», μιλώντας στη συγκέντρωση, επισήμανε πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι κεραίες, αλλά το σύνολο των περιβαλλοντικών - και όχι μόνο - ζητημάτων. Αναφερόμενος στη διοίκηση του δήμου, σημείωσε πως απ' τη μια αποφασίζει το ξήλωμα των κεραιών, που ποτέ όμως δεν υλοποιεί και απ' την άλλη οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας γίνονται χορηγοί σε μια σειρά από τις δραστηριότητές του.

Με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ σημειώνει τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Σοβαρές ευθύνες έχει και ο ΣΥΝ, που υποστηρίζει τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε κλάδους στρατηγικής σημασίας, όπως οι τηλεπικοινωνίες.

Οπως τόνισε ο Λεων. Σακκάς, μιλώντας εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης της περιοχής, «τα δικαστήρια από μόνα τους δε φέρνουν αποτέλεσμα», ενώ κάλεσε τους παρευρισκόμενους σε συντονισμένο αγώνα για το σύνολο των προβλημάτων. Αντίστοιχα, η Πόπη Αλιφραγκή, από την Ενωση Γονέων 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος, επισήμανε τον κίνδυνο για την υγεία μαθητών - και όχι μόνο - από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Η λειτουργία της κεραίας διακόπηκε μετά τη δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε, εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Βασίλης Δημόπουλος, ενώ μίλησε και ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», και ο Παναγιώτης Μπέης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ