Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ρυθμίσεις για τους πυρόπληκτους

Μέσα σε ένα χρόνο θα πρέπει οι πυρόπληκτοι του φετινού καλοκαιριού να υποβάλουν αίτηση για τη διενέργεια αυτοψίας στο καμένο σπίτι τους από αρμόδιους μηχανικούς και για την έκδοση πορίσματος χαρακτηρισμού του. Αυτό προβλέπουν τρεις υπουργικές αποφάσεις που υπέγραψε χτες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, οι οποίες περιλαμβάνουν τις προθεσμίες για τη χορήγηση της δωρεάν κρατικής βοήθειας για την ανακατασκευή και επισκευή των πυρόπληκτων κτιρίων, τις ελάχιστες υποχρεωτικές απαιτήσεις για την κατάθεση των φακέλων επισκευής και τα αναλυτικά τιμολόγια για τις εργασίες επισκευής.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις αυτές, από τη στιγμή που θα παραλαμβάνεται το πόρισμα της αυτοψίας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει: Εντός 6 μηνών να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση κρατικής βοήθειας για ανακατασκευή ή αυτοστέγαση, εφόσον πρόκειται για κατεδαφιστέα κτίρια. Εντός 1 χρόνου να υποβάλλουν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και πλήρη φάκελο επισκευής, για να εκδοθεί η σχετική άδεια και να χορηγηθεί η κρατική βοήθεια, εφόσον πρόκειται για επισκευάσιμο κτίριο.

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες αποκατάστασης υποχρεούνται μέσα σε διάστημα δύο μηνών από την υποβολή πλήρους φακέλου να εκδίδoυν τις σχετικές άδειες και βεβαιώσεις καθορισμού της δωρεάν βοήθειας.

Σχετική ταλαιπωρία όμως περιμένει πολλούς πυρόπληκτους, καθώς αρκετές αρμόδιες υπηρεσίες που έχουν καθοριστεί βρίσκονται αρκετά μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Για παράδειγμα οι πυρόπληκτοι της Μαγνησίας θα πρέπει να απευθύνονται στην Αθήνα, της Ζακύνθου στην Πάτρα, της Θεσπρωτίας στη Λευκάδα κ.ά. Αναλυτικότερα:

  • Στην Αθήνα (Λ. Αλεξάνδρας 142) οι πυρόπληκτοι Αττικής, Φθιώτιδας, Μαγνησίας και Βοιωτίας.
  • Στην Καλαμάτα (Σόλωνος 19) πυρόπληκτοι Μεσσηνίας και Λακωνίας.
  • Στην Τρίπολη (Αγ. Δημητρίου 15) πυρόπληκτοι Αρκαδίας, Κορινθίας, Αργολίδας.
  • Στη Λευκάδα (Καραβέλλα και Υποσμ. Αθ. Κατωπόδη) πυρόπληκτοι Αιτωλοακαρνανίας, Αρτας, Θεσπρωτίας, Κεφαλονιάς.
  • Στην Πάτρα (Καλαβρύτων 54-56) πυρόπληκτοι Αχαΐας, Ζακύνθου.
  • Στον Πύργο (Νέα Εθνική Οδός Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας) πυρόπληκτοι Ηλείας.
  • Στη Χαλκίδα (Λεωφ. Χαϊνά 7-9) πυρόπληκτοι Εύβοιας.
  • Στην Κοζάνη (Κ. Παλαμά 8) πυρόπληκτοι Νομού Λάρισας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ