Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
Κινηματογράφος της Επανάστασης... και κινηματογράφος των αστών!

Από τη μια έχουμε τον κινηματογράφο της Επανάστασης (40 ταινίες για τον Οκτώβρη) και από την άλλη τον αστικό κινηματογράφο. Από τη μια έχουμε τον κινηματογράφο που συμμετέχει και συνεγείρει και από την άλλη τον κινηματογράφο του ταμείου και άλλων σκοπιμοτήτων

Οι καινούριες ταινίες της εβδομάδας απαιτούν μεγάλη προσοχή! Υπάρχουν «πολύ καλές» ταινίες, οι οποίες όμως, με δεύτερη ματιά, πρέπει να μας προβληματίσουν.

«Μια Γενναία Καρδιά», του Μάικλ Γουίντερμποτομ («Ο Δρόμος για το Γκουαντάναμο»). Μια συναισθηματική, απολιτική(;) και μεροληπτική αφήγηση της απαγωγής και της εκτέλεσης του Αμερικάνου δημοσιογράφου Ντάνιελ Περλ στο Πακιστάν. «Προσοχή: Πόθος», του Ανγκ Λι («Το Μυστικό του Brokeback Mountain»). Η κινέζικη αντίσταση φόντο και δικαιολογία για προκλητικές ερωτικές (σαδομαζοχιστικές) σκηνές! «Περσέπολις», των Μαρζάν Σατραπί και Βανσάν Παρονό. Ενα εξαιρετικό τεχνικά κόμικ (σχέδιο) με μεροληπτική στάση για την ιρανική «επανάσταση». «Taxidermia», του Γιόργκι Πάλφι. Ενας μόλις 33 ετών Ούγγρος σκηνοθέτης προκαλεί (αηδιαστικά) με την υπερτιμημένη και αλλοπρόσαλλη ταινία του. «Superbad», του Γκρεγκ Μοτόλα. Μια χαζή κολεγιακή κωμωδία που δεν προσφέρεται ούτε για χαβαλέ.

Υπάρχει, επίσης, η μεταγλωττισμένη στα ελληνικά παιδική (καρτούν) ταινία των Μάικλ Χέγνερ και Κάρστεν Κίλεριτς «Το Ασχημόπαπο και Εγώ». Καλά το καταλάβατε. Πρόκειται για το γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν. Και, τέλος, η «μια από τα ίδια» ελληνική (τηλεοπτική) κωμωδία του Νίκου Ζαπατίνα «Το Φιλί της... Ζωής». Ταξιδάκι στη Σίφνο για να περάσουμε καλά!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ