Παρασκευή 12 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Επιλογές
Μουσικές «διηγήσεις»

 

Χειμωνιάτικη αυλαία στη Θεσσαλονίκη για τους «Πυξ Λαξ»
Χειμωνιάτικη αυλαία στη Θεσσαλονίκη για τους «Πυξ Λαξ»
Τις μουσικές του διαδρομές στο «Μετρό» συνεχίζει με επιτυχία ο Νίκος Πορτοκάλογλου, παρουσιάζοντας κάθε Παρασκευή, Σάββατο (10.30μμ) και Κυριακή (8.30μμ) ένα πρόγραμμα, που ξεκινά από την εποχή των «Φατμέ» και καταλήγει στα τελευταία τραγούδια του. Στον ίδιο χώρο, τη Δευτέρα πραγματοποιεί την πρώτη από τις τέσσερις συνολικά εμφανίσεις του (16, 22, 23/11) ο Σταύρος Λογαρίδης, ιδρυτικό μέλος των «Poll». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλο το φάσμα της δισκογραφικής του πορείας, διασκευές ξένων τραγουδιών, και βεβαίως την τελευταία του δουλιά «Περασμένος αιώνας».

  • Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινούν οι «Πυξ Λαξ» τις χειμωνιάτικες εμφανίσεις τους, καθώς από σήμερα και για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων θα βρίσκονται στο «Φιξ», παρουσιάζοντας επιλογή από τη δισκογραφία τους, αλλά και υλικό από το επερχόμενο διπλό τους άλμπουμ «Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ;».
  • Μπαλάντες, παραδοσιακά της Κρήτης, σύγχρονα έντεχνα, μα και τραγούδια που έχουν σφραγίσει την ελληνική δημιουργία συνθέτουν το πρόγραμμα, που θα παρουσιάζει από σήμερα στις «Σειρήνες» (Αλεξάνδρας 89) το Κρητικό συγκρότημα «Οκτάβα». Μαζί τους η Μαρία Φωτίου.
  • Στη μουσική των Βαλκανίων ταξιδεύει το κουιντέτο «Μπαλκάν», που από σήμερα (8μμ) εμφανίζεται στο «Χαφ Νοτ» (Τριβωνιανού 17, Μετς). Στον ίδιο χώρο (11μμ) σήμερα το γκρουπ «Esoterica» ξεκινά τις «διηγήσεις» του με τζαζ - ραπ, φανκ και άλλες ιστορίες.
  • Εργα Αδάμη, Ντεμπισί, Γκέρσουιν, Κλάββα κ.ά. θα παρουσιάσει το Κουαρτέτο Σαξοφώνων του Δήμου Αθηναίων, σήμερα (8.30μμ), στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο (Τιμοκρέοντος 6α, Αγ. Σώστης). Είσοδος ελεύθερη.
  • Κοντσέρτα και καντάτες του Μπαχ ερμηνεύει η «Καμεράτα», σήμερα (8.30μμ), στο Μέγαρο Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ, με σολίστ τη βιολονίστα Ελίζαμπεθ Γουόλφις, τον βαρύτονο Στίβεν Βάρκο και τον ομποΐστα Βαγγέλη Χριστόπουλο.
  • Ο Δημήτρης Παναγόπουλος και η «AURA» εμφανίζονται, σήμερα και αύριο (11μμ), στο «Egalite» (Ηρακλείου 31, Πατήσια) με κομμάτια του τραγουδοποιού και κλασικά ροκ μπλουζ.
  • Με τα μουσικά χρώματα του Α. Πιατσόλα είναι σμιλεμένες οι βραδιές της Κυριακής και της Δευτέρας, στην «Αθηνά» (Ποσειδώνος 3, Μοσχάτο). Συμμετέχουν οι μουσικοί: Λ. Γρίβας, Θ. Κοντογεώργης, Θ. Στεφανίδης, Μ. Σουρβίνος, Θ. Λαζάρου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ