Σάββατο 10 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
Ξανά στο εδώλιο για τις παραλίες

Τη δικαστική δίωξη του Δ. Συγούρου, του Δ. Κόμη (πρώην πρόεδρος και γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου, αντίστοιχα) και του Δ. Στεριώτη, στελέχους του ΠΑΜΕ, που υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες του νησιού, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου. Καλεί τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους φορείς του νησιού να απαντήσουν με συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ζακύνθου, την Πέμπτη 15/11, στις 9 π.μ., όπου και δικάζονται, για να «απαιτήσουμε εδώ και τώρα το σταμάτημα των διώξεων».

Η δίωξη γίνεται «επειδή κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς το Μάη του 2005, μετά το πέρας της συγκέντρωσης - πορείας οι συγκεντρωμένοι, μετά από απόφαση του ΔΣ, πήγαν στην περιοχή Πόρτο Μπανάνα του Βασιλικού, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ασυδοσία της πολυεθνικής "Μεντιτερανέ", που κατασκεύαζε αυθαίρετη και παράνομη περίφραξη δασικής έκτασης και έκλεινε το δρόμο της ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία».

  • Τη συνεχιζόμενη ομηρία των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Ζακυνθίων, που εδώ και έξι μήνες υποχρεώνονται απλήρωτοι να εργάζονται, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ και τους καλεί «να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ενωμένοι, όλοι μαζί να απαιτήσουμε να σταματήσει πλέον αυτό το απαράδεκτο καθεστώς».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ