Σάββατο 10 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ
«Αύξηση» ένα ευρώ τη μέρα!

Δυο μέρες της εβδομάδας δουλεύουν οι εργαζόμενοι για το μηνιάτικό τους. Τις υπόλοιπες, αποκλειστικά για τα κέρδη της τράπεζας...

Σε μια ακόμα κατάπτυστη σύμβαση εργασίας έβαλαν την υπογραφή τους οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού στο Σύλλογο Εργαζομένων της «Αλφα Μπανκ». Και όμως δε διστάζουν, προκαλώντας τη νοημοσύνη των εργαζομένων, να την παρουσιάζουν ως κατόρθωμα.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ Εργαζομένων στην «Αλφα Μπανκ» επισημαίνει ότι η επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψε η πλειοψηφία του Συλλόγου - ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ - είναι διετής (αφορά στα έτη 2007-2008) και δίνει αυξήσεις ψίχουλα (ένα ευρώ περίπου την ημέρα), τη στιγμή που η εργοδοσία το πρώτο εννιάμηνο του 2007 αύξησε τα κέρδη της κατά 41,5%, κερδίζοντας από τον κάθε εργαζόμενο 520 ευρώ την ημέρα, βγάζοντας συνολικά 671 εκατομμύρια ευρώ!

Με άλλα λόγια, τονίζει η ΕΣΑΚ, «ένας εργαζόμενος στην Τράπεζα με καθαρές μηνιαίες αποδοχές 1.040 ευρώ, με δύο μέρες δουλιάς βγάζει το μηνιάτικό του και τις υπόλοιπες τις δουλεύει αποκλειστικά για την τράπεζα, τους μετόχους, χωρίς κανένα δικό του όφελος». Με βάση τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνεται και ο ισχυρισμός της πλειοψηφίας ότι «η εμμονή (της πλειοψηφίας) στην πολιτική "διαλόγου" αποτελεί την καλύτερη και αποδοτική συνταγή». Φυσικά, σε όφελος των κερδών της Τράπεζας και σε βάρος των εργαζομένων.

Κατά τ' άλλα, η πλειοψηφία θριαμβολογεί για το ότι θα καταβληθεί μπόνους στο σύνολο του προσωπικού - το ύψος του οποίου θα το αποφασίσει σε μελλοντική της συνεδρίαση από μόνη της η διοίκηση της Τράπεζας. Δηλαδή, για το γεγονός ότι στηρίζει την καθήλωση των μισθών σε χαμηλά επίπεδα και τη σύνδεση των αποδοχών με την παραγωγικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ