Σάββατο 10 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
Αποκλεισμός λιμανιών

Σε εξέλιξη βρισκόταν μέχρι και χτες το απόγευμα η κινητοποίηση των κτηνοτρόφων σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο. Οι κτηνοτρόφοι, απέκλεισαν τα λιμάνια, διαμαρτυρόμενοι για τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου.

Οι κτηνοτρόφοι του Ηρακλείου, συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από τα γραφεία του Συλλόγου τους στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων και αργότερα κατευθύνθηκαν (με αγροτικά αυτοκίνητα) προς το λιμάνι όπου συναντήθηκαν με κτηνοτρόφους και από το Νομό Λασιθίου. Στη συνέχεια απέκλεισαν την κεντρική πύλη του λιμανιού διακόπτοντας και το ένα ρεύμα κυκλοφορίας του παραλιακού δρόμου.

Οι κτηνοτρόφοι απαγόρευσαν την είσοδο στο λιμάνι στα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης φορτηγά αυτοκίνητα, επιτρέποντας την είσοδο μόνο επιβατών με τα αυτοκίνητά τους. Αντίστοιχα, αποκλεισμοί λιμανιών πραγματοποιήθηκαν και στα Χανιά, όπου οι κτηνοτρόφοι προχώρησαν στο κλείσιμο των δύο κεντρικών πυλών εισόδου, αλλά και στο Ρέθυμνο.

Η κινητοποίηση προβλεπόταν να λήξει σήμερα στις 11 το πρωί οπόταν αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων από τους Νομούς θα συναντούσε τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκα, για να του παραδώσει και γνωστοποιήσει το ψήφισμα με τα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ