Σάββατο 10 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
«Οχι» στο ξεπούλημα της έκτασης στις Γούρνες

Λαϊκή συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα την Κυριακή 18 Νοέμβρη

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι η προσωρινή Επιτροπή Αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών και την αξιοποίησή της προς όφελος του λαού της περιοχής.

Η Επιτροπή Αγώνα συγκροτήθηκε από κατοίκους και φορείς της περιοχής, μετά την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ και της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου να παραδώσουν ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του Νομού, «φιλέτο» όπως χαρακτηρίζεται, στο ιδιωτικό κεφάλαιο μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Στη συνέντευξη, τονίστηκε ότι ανάπτυξη προς όφελος του λαού μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της λαϊκής περιουσίας, ενταγμένης σε ένα γενικότερο κρατικό σχεδιασμό ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών. Η Επιτροπή Αγώνα ζήτησε την άμεση απόσυρση και ακύρωση του «Μνημονίου Συνεργασίας» μεταξύ Νομαρχίας, Δήμου Γουβών, Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και εταιρείας «ΕΙΡΗΝΗ» που υπογράφτηκε το 2004 και άνοιξε το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της περιοχής.

Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι στο κείμενο προβλέπεται το κλείσιμο σχολείου και βρεφονηπιακού σταθμού που λειτουργούν στο χώρο με χρήματα που θα πρέπει να βρεθούν από το υπουργείο Παιδείας, ώστε να παραδοθούν στον επενδυτή.

Η Επιτροπή Αγώνα κάλεσε όλους τους φορείς και το λαό της περιοχής σε λαϊκή συνέλευση την Κυριακή 18 Νοέμβρη στις 11 το πρωί στην αίθουσα της Αγγλικανικής Εκκλησίας, με σκοπό την παραπέρα συζήτηση του θέματος και το σχεδιασμό της δράσης, καθώς και την εκλογή Μόνιμης Γραμματείας της Επιτροπής Αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ