Σάββατο 10 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
«Χαμάς» - «Φατάχ»: Πλήγματα εκατέρωθεν

ΡΑΜΑΛΑ.--

Νέο «επεισόδιο» στη διαμάχη «Φατάχ» - «Χαμάς», που τείνει να λάβει τη σχηματική μορφή διαμάχης «Λωρίδα της Γάζας - Δ. Οχθη», σημειώθηκε, χτες, ανεβάζοντας, πάλι, το «θερμόμετρο». Στη Δυτική Οχθη, το μεγαλύτερο ανεξάρτητο ειδησεογραφικό πρακτορείο, το «Maan», διέκοψε κάθε δραστηριότητά του επ' αόριστον, καταγγέλλοντας τη σύλληψη, από την Παλαιστινιακή Αρχή, διευθυντικού του στελέχους και ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού «αλ Αμάλ», επειδή «μετέδωσε ειδήσεις από δραστηριότητες και δηλώσεις στελεχών της "Χαμάς"».

Την ίδια ώρα, στη Λωρίδα της Γάζας, ο σημαίνων αξιωματούχος της «Χαμάς», Μαχμούντ Ζαχάρ, υποστήριζε ότι «αν ο ισραηλινός στρατός φύγει από τη Δ. Οχθη, η "Χαμάς" θα αναλάβει και εκεί την εξουσία», δίνοντας λαβή για περαιτέρω «μέτρα» από την ισραηλινή πλευρά. Ο Ζαχάρ προέβλεψε «αποτυχία» της συνόδου που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ και κατηγόρησε τη «Φατάχ» ότι «δεν πήρε το μάθημά της από όσα έγιναν στη Γάζα», αναφερόμενος στη βίαιη κατάληψη της εξουσίας από τη «Χαμάς», που ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος ονομάζει «πραξικόπημα».

Τέλος, ο ΓΓ του ΟΗΕ έδωσε εντολή να γίνει εκτεταμένη έρευνα για τις καταγγελίες του ισραηλινού στρατού ότι στις 29 Οκτώβρη, εκτοξεύτηκαν όλμοι κατά του Ισραήλ από σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ