Σάββατο 10 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Κινητικότητα για την ανθρωπιστική ανταλλαγή

ΚΑΡΑΚΑΣ - ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Κινητικότητα παρατηρείται εκ νέου όσον αφορά μία ενδεχόμενη συμφωνία ανθρωπιστικής ανταλλαγής μεταξύ της κυβέρνησης του αντιδραστικού προέδρου Αλβαρο Ουρίμπε και των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC).

Εξαιρετικά αισιόδοξος για την πρόοδο και πιθανή επίτευξη της συμφωνίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν αναχωρήσει για τη Χιλή, για να συμμετάσχει στην 17η Ιβηροαμερικανική Σύνοδο όπου στο περιθώριό της θα συναντηθεί και με τον Ουρίμπε. Ο Τσάβες τόνισε ότι μία πόρτα έχει «μισανοίξει» και παρά τις υπέρμετρες δυσκολίες που υπήρχαν και ακόμη υπάρχουν η «πόρτα μπορεί να ανοίξει» στη συνάντηση που θα έχει τα ξημερώματα της Τρίτης προς Τετάρτη με τον ηγέτη των FARC, Μανουέλ Μαρουλάντα.

Την ίδια στιγμή το ζήτημα των βίαιων και ένοπλων περιστατικών στα πανεπιστήμια συνεχίζονται, μάλιστα με λεπτομέρειες που προσομοιάζουν στα γεγονότα του Απρίλη του 2002 τα οποία οδήγησαν στο 48ωρο πραξικόπημα. Συγκρούσεις ένοπλων συμμοριών στο Πανεπιστήμιο της Ζούλια - πολιτεία άντρο της αντιπολίτευσης - προκάλεσαν το θάνατο δύο φοιτητών, ενώ έρευνες εκ μέρους της Γενικής Εισαγγελίας μετά από επείγουσα εντολή του Κοινοβουλίου γίνονται για το περιστατικό όπου μασκοφόροι άνοιξαν πυρ μέσα στον περίβολο του Κεντρικού Πανεπιστημίου του Καράκας (UCV) με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 9 φοιτητών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολας Μαδούρο έκανε λόγο για άμεση ανάμειξη της CIA, ενώ ο Εκτορ Ροντρίγκες, μέλος του Προεδρείου της Φοιτητικής Ενωσης, κατήγγειλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ξένα προς τον πανεπιστημιακό χώρο άτομα, χαρακτηρισμένα ως «ακροδεξιοί» είχαν κεντρικό ρόλο στα επεισόδια στο UCV.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ