Σάββατο 10 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ
Ελιγμοί και... «γύψος»

ΤΙΜΠΙΛΙΣΙ.--

Μέσα σε κλίμα σχετικής ηρεμίας, το Κοινοβούλιο της Γεωργίας με 149 ψήφους ενέκρινε χτες το προεδρικό διάταγμα του Μιχαήλ Σαακασβίλι που έθετε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 μέρες. Ωστόσο, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης απείχαν της ψηφοφορίας, ζήτησαν να αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να λειτουργήσουν ξανά τα μη κρατικά Μέσα ενημέρωσης και να αποκατασταθεί το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι, προκειμένου να διασφαλιστεί μια ελεύθερη και δίκαιη εκλογική αναμέτρηση, που όπως ανακοίνωσε ο Σαακασβίλι θα πραγματοποιηθεί στις 5 Γενάρη.

Τα μέχρι πρότινος αδύναμα και διχασμένα κόμματα της αντιπολίτευσης σχημάτισαν ενιαίο μέτωπο τον περασμένο μήνα και ξεκίνησαν τις διαβουλεύσεις ώστε να βρεθεί ένας κοινός υποψήφιος, όπως εξάλλου υπέδειξε και ο μεγαλοεπιχειρηματίας που ζει στη Μόσχα, Μπάντρι Παταρκατσισβίλι. Πάντως, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «Ρία Νόβοστι», χτες το γραφείο του γενικού εισαγγελέα Γεωργίας με ανακοίνωσή του δημοσιοποίησε ότι υποπτεύεται πως ο Παταρκατσισβίλι σχεδιάζει τη βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης. Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία πρόκειται για κόντρα μεταξύ πρώην συνεργατών που απλά θέλουν άλλη κατανομή εξουσίας και να διαχειριστούν το φυσικό πλούτο και τη γεωστρατηγική θέση της Γεωργίας.

Και χτες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε τις κατηγορίες περί υποκίνησης και πρόσθεσε ότι πάνω απ' όλα η Ρωσία ανησυχεί για την πιθανότητα να σημειωθούν προβοκάτσιες στις περιοχές της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ