Τρίτη 13 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΜΑΛΙΑ
Ασταμάτητο αιματοκύλισμα

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.--

Δεκάδες νεκρούς άμαχους (τουλάχιστον 80, ανάμεσά τους πολλά γυναικόπαιδα) προκάλεσαν μέσα στο τελευταίο 48ωρο οι νέες, ανελέητες επιθέσεις του αιθιοπικού στρατού και των κατοχικών σομαλικών δυνάμεων σε κατοικημένα προάστια του Νότιου Μογκαντίσου. Οι σφοδρότατοι βομβαρδισμοί των κατοχικών δυνάμεων έχουν προκαλέσει πολλές εκατοντάδες τραυματίες, οι «πιο τυχεροί» εκ των οποίων κατέκλυσαν τα νοσοκομεία Μεντίνα, Νεϊσάνεϊ και Ντεϊνάιλ του Μογκαντίσου...

Χτες, εκατοντάδες γυναικόπαιδα διαδήλωσαν στους δρόμους του Βόρειου Μογκαντίσου εκφράζοντας οργή για τις κατοχικές δυνάμεις και τους δεκάδες συνανθρώπους τους που θρηνούν.

Παρά τις διαδηλώσεις, οι σομαλικές φιλοκατοχικές δυνάμεις και ο αιθιοπικός στρατός συνεχίζουν - μέσα σ' όλα...- και τις κατ' οίκον έρευνες κλείνοντας χτες την αγορά Μπακαρά με το πρόσχημα ότι είναι «θερμοκήπιο ανταρτών».

Αφορμή για τις τελευταίες σφοδρότατες επιθέσεις των κατοχικών δυνάμεων φέρεται πως αποτέλεσε στο τέλος της περασμένης βδομάδας ο θάνατος δύο Αιθιόπων στρατιωτών, τα πτώματα των οποίων σύρθηκαν στους δρόμους και διαμελίστηκαν από διαδηλωτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ