Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Στο νοσοκομείο παιδιά από αναθυμιάσεις

Από λάθος χειρισμούς σε ενέργεια χλωρίωσης στην πισίνα κολυμβητηρίου του ΕΑΝΚΙ

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων οδηγήθηκαν, προχθές το βράδυ, περίπου 80 παιδιά μετά τη διαρροή υδροχλωρικού οξέος στο κολυμβητήριο του ΕΑΝΚΙ στη Λιμνοπούλα. Αυτή η έκλυση του χημικού αερίου φαίνεται να δημιουργήθηκε από κακή χρήση χλωρίωσης της πισίνας, όταν στη δεξαμενή χλωρίου διοχετεύτηκε ποσότητα υδροχλωρικού οξέος. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα με αναθυμιάσεις στο μηχανοστάσιο όπου βρίσκονταν οι δεξαμενές.

Αυτή η ατμόσφαιρα απλώθηκε και στο κολυμβητήριο όπου αθλούνταν δεκάδες παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Το κολυμβητήριο εκκενώθηκε και παιδιά που άρχιζαν να παρουσιάζουν δύσπνοια και τάση λιποθυμίας μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ΙΧ αυτοκίνητα στα δυο νοσοκομεία της πόλης, όπου νοσηλεύονταν μέχρι αργά το μεσημέρι, χτες, 48 άτομα για προληπτικούς λόγους και χωρίς ευτυχώς να διατρέχουν κανένα άμεσο κίνδυνο.

Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται τελικά για λάθος ενέργεια, κακή χρήση ή εκτίμηση, τα ερωτήματα για τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής που τελικά επικρατούν σε χώρους όπου δραστηριοποιείται και συγκεντρώνεται μαζικά κόσμος, παραμένουν. Αυτό αναδεικνύει και το χθεσινό περιστατικό όπου τα μπιτόνια χλωρίου και υδροχλωρικού οξέος, που προμηθεύει η αντίστοιχη εταιρεία, έχουν το ίδιο χρώμα και δεν είναι ευδιάκριτα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ