Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
Συγκροτήθηκε επιτροπή αγώνα των πυροπλήκτων

Σε σύσκεψη που έγινε χτες στο Αλιβέρι, τέθηκε ο επόμενος στόχος που είναι η συγκρότηση επιτροπών σε κάθε χωριό

Η απόφαση να συγκροτηθεί Επιτροπή Αγώνα Πυροπλήκτων στη νότια Εύβοια, προκειμένου να διεκδικήσει την πλήρη αποκατάσταση από τις καταστροφικές πυρκαγιές, αλλά και το δικαίωμα οι πληγέντες αγρότες, κτηνοτρόφοι, εργαζόμενοι να ζήσουν στον τόπο τους, πάρθηκε χτες κατά τη διάρκεια σύσκεψης φορέων και κατοίκων των περιοχών που έγινε στο Αλιβέρι. Επιπλέον, αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε κάθε χωριό της πυρόπληκτης Εύβοιας.

Οσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη, αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι στρέφονται προς το δανεισμό από τις τράπεζες για να φτιάξουν τα σπίτια τους, καθώς ακόμα δεν έχουν λάβει τα χρήματα, που τους είχε υποσχεθεί προεκλογικά η κυβέρνηση. Εντονες ήταν και οι διαμαρτυρίες σχετικά με το ελαιόλαδο, αφού δεν αποζημιώνεται το σύνολο των δέντρων, καθώς και το εισόδημα που θα χαθεί αυτό και το επόμενο διάστημα.

Ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, μιλώντας στη σύσκεψη τόνισε, μεταξύ άλλων: «Από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, θέσαμε τα ζητήματα που έχουν σχέση με τις αποζημιώσεις για το σύνολο της αξίας των σπιτιών, των στάβλων και των αποθηκών, για το σύνολο της αποζημίωσης του ζωικού και φυτικού κεφαλαίου. Για κάθε ζημιά που υπέστη ο κάθε αγρότης, αγροκτηνοτρόφος, ο κάθε εργαζόμενος. Θέσαμε το ζήτημα της ουσιαστικής λήψης μέτρων για αντιπλημμυρικά έργα, για την αναδάσωση, αλλά και την εξασφάλιση των ζωοτροφών. Τα προβλήματα από τις πυρκαγιές οξύνονται αλλά απαντήσεις δεν υπάρχουν».

Ανέφερε ακόμα ότι σύντομα το ΚΚΕ θα καταθέσει Επερώτηση στη Βουλή για όλα αυτά τα ζητήματα, ενώ τόνισε πως είναι θετικό το στοιχείο της συγκρότησης Επιτροπών Αγώνα.

Στη συγκέντρωση, αποφασίστηκε μια νέα σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα στις 6.30 το απόγευμα στο χωριό Τραχήλι. Επίσης, μίλησαν η Νομαρχιακή Σύμβουλος με τη ΝΑΣ Σοφία Ντούρου και η Κατερίνα Δημάκη από την τοπική γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ