Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κατάπιε το ... νόμο του το ΠΑΣΟΚ

Καμιά επί της ουσίας διαφωνία από τους εκπροσώπους του στο «διάλογο», αφού βάση της «ενοποίησης» αποτελεί ο 3029/02

Μην έχοντας να πει κάτι διαφορετικό για την πολιτική της κυβέρνησης (το δικό του νόμο εφαρμόζει, άλλωστε), το ΠΑΣΟΚ για άλλη μια συνεδρίαση συνέχισε τη δημαγωγική «κριτική» στη διαδικασία του «διαλόγου». Ο εκπρόσωπός του ζήτησε η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο ή γραπτές προτάσεις, αλλιώς «αυτή η συζήτηση χάνει το νόημά της». Την ίδια στιγμή, σχετικά με το επικουρικό ταμείο της ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ, εμφανίστηκε υπέρ της υπαγωγής του στο ΕΤΑΤ, αφού άλλωστε αυτό προβλέπει και ο νόμος Ρέππα, αλλά υποστήριξε ότι επειδή οι αναλογιστικές μελέτες της τράπεζας και των εργαζομένων δείχνουν μια μεγάλη διαφορά στο ποσό που καταβάλλει η τράπεζα, θα έπρεπε η κυβέρνηση να μην καταθέσει τη σχετική τροπολογία!

Επί της διαδικασίας ήταν και η παρέμβαση του προέδρου της ΟΚΕ Χρ. Πολυζωγόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι στο βαθμό που δε συμμετέχουν όλοι οι «κοινωνικοί εταίροι» - μέλη της ΟΚΕ, η ΟΚΕ θα προσέλθει σε νέα συνάντηση αν υπάρξει σχετικό νομοσχέδιο. Ουσιαστικά, δηλαδή, και η ΟΚΕ καλεί την κυβέρνηση να επιταχύνει το σχετικό νομοθέτημα. Υπέρ της ενοποίησης, τάχτηκε και ο ΛΑ.Ο.Σ., ζητώντας «να αποσαφηνιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις», που ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. καμώθηκε ότι δεν τα γνωρίζει!

Ο ΣΕΒ υπερθεμάτισε στα κυβερνητικά σχέδια και μάλιστα πρότεινε τη δημιουργία μόλις 4 Ταμείων κύριας ασφάλισης: ένα για όλους τους μισθωτούς και από ένα Ταμείο για τους δημοσίους υπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Ν. Ασημακόπουλος, αν και έκανε λόγο για «επικοινωνιακό παιχνίδι», εντούτοις συνεχίζει να δίνει το απαραίτητο πρόσχημα στην κυβέρνηση. Μάλιστα, οχτώ χρόνια μετά τη σύμφωνη γνώμη που έδωσε η πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να γίνει η ενοποίηση των τριών Ταμείων στον ΟΑΕΕ, τώρα διαμαρτύρεται πως τάχα οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί δεν τηρούνται..! Στο ίδιο μήκος κύματος και η ομιλία του εκπροσώπου της ΕΣΕΕ Δ. Αρμενάκη ο οποίος βλέπει τη «σωτηρία» του ΟΑΕΕ στην ένταξη στο Ταμείο και των αγροτών!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ