Τρίτη 20 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΤΑ
Ορατές οι συνέπειες της ιδιωτικοποίησης

Απεργία πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, καθώς τα προβλήματά τους οξύνονται στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης των ταχυδρομείων και της απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς. Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στο θέατρο ΑΛΦΑ στην Πατησίων και ακολούθησε πορεία στα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Πρωτούλης. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η πολιτική αυτή είναι απόρροια της Συνθήκης του Μάαστριχτ που συνυπέγραψαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ και της οποίας συνέχεια αποτελεί η στρατηγική της Λισαβόνας. Κάλεσε τους εργαζόμενους να μη δείξουν πλέον καμιά ανοχή σε αυτή την πολιτική και τους εκφραστές της και να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους.

Στα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ έγινε συνάντηση των συνδικαλιστών με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Α. Ταπραντζή. Ο τελευταίος παραδέχτηκε ότι υπάρχει σταδιακή απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς, ενώ για τις προσλήψεις προσωπικού είπε ότι θα υπάρξει σχετική προκήρυξη μέχρι τα τέλη του έτους. Ομως, αυτές οι προσλήψεις θα γίνουν όχι με το καθεστώς της μονιμότητας, αλλά με συμβάσεις αορίστου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ