Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέμβαση για τη σύνταξη δασικών χαρτών

Το θέμα της χρηματοδότησης του έργου κατάρτισης δασικών χαρτών, έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οπως υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων:

Η απόσυρση από το Δ' ΚΠΣ του προγράμματος κατάρτισης των δασικών χαρτών που έγινε από την κυβέρνηση ύστερα από αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την πρόφαση ότι είναι ενταγμένο στο Γ' ΚΠΣ παρεμφερές έργο της «Κτηματολόγιο ΑΕ», με θέμα «οριοθέτηση δασών και δασικών εκτάσεων», παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες τη σύνταξη των δασικών χαρτών, που είναι απαραίτητοι για τη δημιουργία του Δασολογίου και αποκαλύπτει την υποκρισία της κυβέρνησης για την προστασία των δασών.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς: Τι ενέργειες θα κάνουν για να εξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι για την κατάρτιση των δασικών χαρτών. Τι ενέργειες θα κάνουν για να άρουν τα εμπόδια του δασοκτόνου νόμου 3208/03 για να ανοίξει ο δρόμος κύρωσης των δασικών χαρτών που έχουν ήδη καταρτιστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ