Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Για αγώνες με κλιμάκωση και προοπτική

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της 26ης Νοέμβρη

Να προσδώσουν ένα πραγματικά ταξικό περιεχόμενο στην απεργία της επόμενης Δευτέρας, 26 Νοέμβρη, καλεί τους εκπαιδευτικούς το ΠΑΜΕ. Δάσκαλοι και καθηγητές απεργούν μετά από απόφαση των ομοσπονδιών τους με ένα περιορισμένο και «φτωχό» διεκδικητικό πλαίσιο που καθόρισε η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΛΜΕ και ένα εκπτωτικό πλαίσιο αιτημάτων που καθόρισε η ΔΟΕ.

Οι ταξικές δυνάμεις στους εκπαιδευτικούς καλούν στην απεργία προβάλλοντας συνολικά το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ και τονίζοντας την ανάγκη για αγώνες με κλιμάκωση και προοπτική, σε συντονισμό με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, προκειμένου οι εργαζόμενοι από κοινού να αντιμετωπίσουν την επίθεση ενάντια στα δικαιώματά τους. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλούν τους συναδέλφους τους να διεκδικήσουν μαζί με το λαό κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - δημόσιο, καθολικό κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, γνήσιες ουσιαστικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος και για όλα τα θέματα, καθιέρωση ενιαίου 12χρονου δημόσιου και δωρεάν σχολείου βασικής μόρφωσης, ακύρωση συνολικά της ευέλικτης ζώνης και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, απόσυρση των νέων αναλυτικών προγραμμάτων και βιβλίων, συνολική ακύρωση της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και της σχολικής μονάδας, που είναι εργαλεία για την ιδιωτικοποίηση και την κατηγοριοποίηση της εκπαίδευσης.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί δασκάλους και καθηγητές μέσα από τη συμμετοχή τους στην απεργία να διεκδικήσουν ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και της παραπαιδείας, μόρφωση και επιμόρφωση του συνόλου των εκπαιδευτικών σε ενιαίες παιδαγωγικές σχολές, ενιαία εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εκπαιδευτικούς. Καλεί επίσης τους εκπαιδευτικούς να δώσουν απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και στην αντιασφαλιστική επίθεση, συμμετέχοντας και δίνοντας ταξικά χαρακτηριστικά και στην επόμενη απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Δεκέμβρη.

  • Σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για τις 26 Νοέμβρη καλεί τους πανεπιστημιακούς και η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ. Επίσης, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ συζήτησε ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσης μέχρι το τέλος του χρόνου που θα αποφασιστεί οριστικά στη Διοικούσα Επιτροπή της 1ης Δεκέμβρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ