Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΡΑΜΑ
Ζητάνε να παραμείνει αποκλειστικά δημόσια η εκπαίδευση

Την αντίθεσή της στην ίδρυση νηπιαγωγείου από τον δήμο, πράξη που ανοίγει το δρόμο για το πέρασμα και της προσχολικής αγωγής στο ιδιωτικό κεφάλαιο, εκφράζει η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος. Αφορμή για την έκφραση της αντίθεσης στάθηκε απόφαση που ανατρέπει προηγούμενη θέση του δήμου ότι δε θα προχωρήσει σε ίδρυση δημοτικού νηπιαγωγείου. Συγκεκριμένα στις 31 Μαΐου και μετά την έντονη αντίδραση της Ενωσης Γονέων στην εκχώρηση των νηπιαγωγείων στους δήμους, στο Δημοτικό Συμβούλιο πάρθηκε απόφαση κατά πλειοψηφία πως ο δήμος δε θα προχωρήσει στην ίδρυση νηπιαγωγείου. Στις 25 Οκτώβρη όμως, Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας υπογεγραμμένο από τον πρόεδρό της ανέφερε την ίδρυση Δημοτικού Νηπιαγωγείου αναιρώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αν τα νηπιαγωγεία περάσουν στους δήμους, τονίζει η Ενωση Γονέων, θα αναγκαστούμε να πληρώνουμε, όπως πληρώνουμε τροφεία (100 ευρώ στο Πέραμα) για τους Παιδικούς Σταθμούς.

Η Ενωση υπογραμμίζει την κάκιστη συντήρηση των σχολείων από το δήμο με αποτέλεσμα αυτά είτε να πλημμυρίζουν είτε να βρίσκονται δίπλα «σε χωματερές και τα ποντίκια να σουλατσάρουν σε αυλές και αίθουσες». Σήμερα ο δήμος χρωστάει στα σχολεία χρήματα που εκταμίευσε από το 2006 αλλά τα «πήγε αλλού» και τώρα λέει πως θα τα αποδώσει ως έργο στα σχολεία. Αποτέλεσμα: Στο Ειδικό σχολείο και στο 1ο και 7ο Δημοτικό ο ΟΤΕ έκοψε το τηλέφωνο. Σε 10 μέρες θα τους κόψουν και το ρεύμα. Το 2ο Λύκειο οφείλει σε λογαριασμούς 8.000 ευρώ.

Η Ενωση επισημαίνει πως οι περισσότεροι δήμοι σήμερα «χρωστάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους», οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και οι πιο πολλοί με 4μηνες και 8μηνες συμβάσεις.

Τονίζει πως αν περάσουν τα σχολεία στους δήμους, ο δήμος θα διορίζει δασκάλους, τα μαθήματα θα επιλέγει η δημοτική αρχή και τα στελέχη επιχειρήσεων θα αναλαμβάνουν τη θέση των δασκάλων, τη μόρφωση και την αγωγή των παιδιών.

Η Ενωση διεκδικεί επίσης να δοθούν τα χρήματα που οφείλονται στις σχολικές επιτροπές και να συντηρήσει ο δήμος τα σχολεία όπως οφείλει. Να χτιστούν επιτέλους τα δύο νηπιαγωγεία, 1ο και 3ο, στα οικόπεδα που έχουν χαρακτηριστεί εδώ και εφτά περίπου χρόνια, να διεκδικήσει ο δήμος καινούριους χώρους για κατασκευή δύο νέων δημόσιων νηπιαγωγείων χωρίς σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να διασφαλίσει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του νηπιαγωγείου και μαζί να διεκδικήσουν αύξηση των λειτουργικών δαπανών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ