Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Χουσμικιάρηδες»*

Επίθεση, μέσω του τοπικού Τύπου, εναντίον των συνεπών συνδικαλιστών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων, που οργανώνουν οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα, εξαπέλυσε ο φιλοκυβερνητικός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Λάρισας, Μ. Τζιότζιος. Μάλιστα, σε μια επίδειξη «συνδικαλιστικού ήθους» και «δημοκρατικής συμπεριφοράς», εξέδωσε «φετφά», με τον οποίο «καταργείται» ο ταμίας της Ομοσπονδίας, επειδή πήρε μέρος στις κινητοποιήσεις που έγιναν στην περιοχή, χωρίς να πάρει την άδεια του προέδρου!

Ο εν λόγω «συνδικαλιστής», όπως και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, έχει ταχθεί, προκλητικά, κατά των αγώνων των κτηνοτρόφων, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση και, ιδιαίτερα, ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης - ο «αγαπητός Αλέκος» - επιλύουν τα προβλήματα της κτηνοτροφίας, μέσω του διαλόγου. Κι όχι μόνο έβγαινε συνεχώς στα ΜΜΕ και χαρακτήριζε τις κινητοποιήσεις «άσκοπες» και «υποκινούμενες», αλλά έκανε κι ό,τι περνούσε από το χέρι του για να μην ξεκινήσουν και, εν πάση περιπτώσει, ν' αποτύχουν.

Τι δείχνουν όλα αυτά; Οτι υπάρχουν συνδικαλιστές που λειτουργούν ως υπηρέτες των εργαζομένων που εκπροσωπούν και «συνδικαλιστές» που, εν γνώσει τους και προθύμως, μετατρέπονται σε «χουσμικιάρηδες» της εξουσίας, που πλήττει τα συμφέροντα των εργαζομένων. Τους πρώτους, ας τους τιμούν και ας τους σέβονται οι πάντες. Τους δεύτερους, ας τους χαίρονται εκείνοι που τους εκλέγουν και τους κρατούν ακόμα στη θέση τους...

(* «Χουσμικιάρηδες» λέγονταν τα παλιά χρόνια όσοι έκαναν χαμαλοδουλιές στους προύχοντες).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ