Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΦΙΕΣΤΑ ΕΣΕΕ
Μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων

Συνέδριο - φιέστα, το οποίο βαφτίζει «1ο Συνέδριο Ελληνικού Εμπορίου», πραγματοποιεί από 23 έως 25 του Νοέμβρη η συνδικαλιστική πλειοψηφία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Πρόκειται για μια φιέστα μακριά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες μικρομεσαίοι έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες, όπου, μάλιστα, είναι φανερή η προσπάθεια αποκλεισμού της συζήτησης γύρω από αυτά. Είναι χαρακτηριστικό ότι θα μετάσχουν μόνο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ, πρόεδροι Ομοσπονδιών και ...επιλεκτικά πρόεδροι Εμπορικών Συλλόγων (!) καθώς οι διοργανωτές του έχουν αποκλείσει τη συμμετοχή στο συνέδριο των αντιπροσώπων της Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΕΕ.

Ο αποκλεισμός των αντιπροσώπων έγινε με στόχο να υλοποιηθεί, χωρίς αντιδράσεις, το «όραμα» της συμβιβασμένης πλειοψηφίας στην ΕΣΕΕ και όσων στηρίζουν αυτό το συνέδριο, για την «εγκατάσταση» των πολυεθνικών και του ΣΕΒ στο ανώτερο τριτοβάθμιο όργανο των εμπόρων, στην «προοπτική της ενιαίας αντιπροσώπευσης του τριτογενούς τομέα». Αυτό, εξάλλου, είναι εμφανές και από τον τίτλο σχετικής εισήγησης στο συνέδριο, όπου δεν πρόκειται να θιγούν, για μια ακόμη φορά, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες. Η συρρίκνωση των εισοδημάτων τους εξαιτίας των πολυεθνικών καταστημάτων, η ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης σε Φορολογικό, Ασφαλιστικό κ.α. βρίσκονται εκτός του πεδίου ενδιαφερόντων των διοργανωτών του «συνεδρίου».

Ακόμη, από άλλη προγραμματισμένη εισήγηση, με θέμα «Ο ρόλος του συνδικαλισμού στην προώθηση των συμφερόντων των επιχειρήσεων», είναι φανερή η ευθυγράμμιση του περιεχομένου της διοργάνωσης με την προσπάθεια αφανισμού, ουσιαστικά, των μικρομεσαίων εμπόρων και «εξίσωσης» των διαμετρικά αντίθετων συμφερόντων τους με αυτά των πολυεθνικών. Κάτι τέτοιο συνάδει και με τις «φιλοδοξίες» ευνουχισμού του συνδικαλιστικού κινήματος των εμπόρων και αποπροσανατολισμού από την ανάγκη κοινής δράσης και ενιαίου συντονισμού με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

Τα παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων, η οποία:

  • Καταδικάζει το φαρισαϊσμό και την υποκρισία όλων των παρατάξεων και μελών του ΔΣ της ΕΣΕΕ που αρνήθηκαν και καταψήφισαν την πρόταση των εκπροσώπων της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» για ειδική πανελλαδική συνδιάσκεψη με θέμα Ασφαλιστικό, Φορολογικό, πολυκαταστήματα, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων μελών της Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΕΕ, εκπροσώπων ΔΣ Ομοσπονδιών, Εμπορικών Συλλόγων
  • Γνωστοποιεί ότι δε θα συμμετάσχει στο συνέδριο - φιέστα για να νομιμοποιήσει τον ευνουχισμό της συνδικαλιστικής δράσης
  • Καλεί κάθε μη συμβιβασμένο μικρό αυτοαπασχολούμενο πανελλαδικά, όποια θέση και αν κατέχει στα συνδικαλιστικά όργανα, και κυρίως τα μέλη των Συλλόγων να αντιδράσουν στον επιχειρούμενο εμπαιγμό τους, να αντισταθούν στο προσχεδιασμένο ξεπούλημά τους. Να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για το ρόλο και τις πρακτικές των «εκπροσώπων» τους και να πάρουν την τύχη στα χέρια τους

Τη «φιέστα» έχει καταγγείλει και η «Αγωνιστική Συνεργασία Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων» που στηρίζεται από τη ΔΗΚΕΒΕ δηλώνοντας ότι αρνείται να πάρει μέρος σ' αυτή την παρωδία και καλώντας ταυτόχρονα τους ΕΒΕ να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της διεκδίκησης.

Ακόμη, μια σειρά άλλων Συλλόγων και Ομοσπονδιών έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στο «συνέδριο» της πλειοψηφίας, μεταξύ αυτών και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης και ο Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ