Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νέα Υόρκη: 1,3 εκατομμύρια πεινασμένοι!

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Στο οικονομικό κέντρο του κόσμου, τη Νέα Υόρκη, ένας στους 6 πεινά, οι γραμμές των συσσιτίων πληθαίνουν, ενόσω η οικονομία συνεχίζει να επιβραδύνεται, αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της οργάνωσης «Συμμαχία κατά της Πείνας στη Νέα Υόρκη» (New York City Coalition Against Hunger).

Η οργάνωση αναφέρει στην ετήσια έκθεσή της ότι περίπου 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους 417.000 παιδιά, υποφέρουν από πείνα και η επιβίωσή τους βασίζεται στα προγράμματα σίτισης του δήμου της πόλης των 9 εκατομμυρίων κατοίκων. Σύμφωνα με την έκθεση, ένας αυξανόμενος αριθμός πεινασμένων βρίσκει καταφύγιο στις «σούπες του λαού», για τις οποίες η ζήτηση έχει αυξηθεί κατά 20% από το 2006, ενώ ήδη βρισκόταν σε αύξηση κατά 11% πέρυσι σε σχέση με το 2005. Οι ζώνες της Νέας Υόρκης που έχουν πληγεί περισσότερο από τη φτώχεια είναι οι περιοχές του Μπρονξ και του Μπρούκλιν, περιοχές όπου τα κέντρα υποδοχής αρνούνται τον περισσότερο κόσμο, διότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους.

«Την ώρα που η οικονομία αποδυναμώνεται, η κατάσταση αυτή δεν μπορεί παρά να επιδεινώνεται», εκτιμά ο Τζόελ Μπεργκ, διευθυντής της οργάνωσης αυτής, που διαχειρίζεται 1.200 κέντρα παροχής δωρεάν φαγητού σε όλη την πόλη, προσθέτοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση μείωσε αισθητά τις δωρεές σε τρόφιμα στις οργανώσεις, με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι πλέον δραματική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ