Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΙΣΕΛ ΠΛΑΤΙΝΙ
Αστυνομία... φύλαξης του προϊόντος

Την ώρα που μια πτυχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπως είναι η διαφθορά και το παρασκήνιο, με σκοπό το κέρδος κάποιων, έρχεται στην επιφάνεια για μια ακόμη φορά, με το σκάνδαλο για μίζες και «μαύρο χρήμα» από υποθέσεις μεταγραφών που εξελίσσεται στην Αγγλία (φέρεται μπλεγμένος και ο προπονητής της Πόρτσμουθ Χάρι Ρεντνάπ) ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί, δείχνει να... κυνηγάει φαντάσματα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του η ενιαία αστυνόμευση με τη δημιουργία ειδικών υπηρεσιών, τα κατασταλτικά μέτρα, ακόμα και το φακέλωμα, είναι καθοριστικά μέτρα για την πάταξη της βίας και της διαφθοράς στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο παλαίμαχος άσος της εθνικής Γαλλίας μάλιστα κατέθεσε και πρόταση δημιουργίας ειδικής αστυνομίας, της «European Sports Police» (Ευρωπαϊκή Αθλητική Αστυνομία), η οποία θα βάλει «μια τάξη στη βία μεταξύ των οπαδών, στη διαφθορά, στο "ντόπινγκ" και το παράνομο στοίχημα». «Η ιδέα της δημιουργίας Ευρωπαϊκής Αθλητικής Αστυνομίας, στοχεύει πρωτίστως στο να συμπληρώσει όλα αυτά τα κενά που υπάρχουν στους κανονισμούς της ΕΕ», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πλατινί.

Σκοπός, βέβαια, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας δεν είναι τίποτε άλλο από την παραπέρα προστασία του προϊόντος από τα κακώς κείμενα που χαλάνε την εικόνα και ίσως στο μέλλον να δυσκολέψουν τη μεγαλύτερη πώλησή του. Αλλωστε το σύστημα που ο ίδιος υπηρετεί από τη θέση του διοικητή της ΟΥΕΦΑ και θέλει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο (και γενικότερα τον αθλητισμό) ως την πιο κερδοφόρα επιχείρηση με σκοπό το κέρδος των πολυεθνικών και των επιχειρηματιών, είναι αυτό που γεννάει τα φαινόμενα της διαφθοράς, αλλά και υποθάλπει τη βία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ