Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Παραλήρημα πανικού από την ΠΑΣΚΕ

Θορυβούνται οι δυνάμεις της συναίνεσης από την απήχηση που συναντά το απεργιακό κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Με πολύμορφες εκδηλώσεις και μαζικές εξορμήσεις σε κάθε τόπο δουλιάς, οι ταξικές δυνάμεις του Πειραιά έχουν ριχτεί σύσσωμες στη μάχη για την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας της 12ης Δεκέμβρη, ώστε η απεργιακή συγκέντρωση που έχει καθοριστεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Λουδοβίκου του ηλεκτρικού σταθμού να «βουλιάξει» από εργατόκοσμο. Σε αυτά τα πλαίσια, αύριο Πέμπτη θα γίνει γενική συνέλευση στο εργοστάσιο ελαιουργοσαπουνοποιίας ΕΛΑΪΣ, ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα εργοστάσια του κλάδου.

Θορυβημένη από την απήχηση του καλέσματος του ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΚΕ Πειραιά, παραμονές της απεργίας, εξέδωσε δελτίο Τύπου για να καταγγείλει την παράταξη της ΔΕΣΚ - ενταγμένη στο ΠΑΜΕ - στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά ως ...«διασπαστή του κινήματος»! Μέσα σε ένα παραλήρημα αντικομμουνισμού αναφέρει ότι η ΠΑΣΚΕ δε θα επιτρέψει στα «συνδικαλιστικά όργανα του ΚΚΕ» να αλλάξουν «τα συνδικαλιστικά και πολιτικά δεδομένα του Πειραιά», ενώ κάνει λόγο «για βία και νοθεία στις εκλογές των συνδικάτων που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ»!

Η ΔΕΣΚ, σε χτεσινό δελτίο Τύπου, δίνει την κατάλληλη απάντηση. Αφού αναφέρει το όργιο νοθείας από την ΠΑΣΚΕ μαζί με τη ΔΑΚΕ στο συνέδριο του ΕΚΠ, το γεγονός ότι με βάση εντολές της εργοδοσίας, πρωτοστάτησε για να μείνει έξω από το προεδρείο του Κέντρου η ΔΕΣΚ που ήταν πρώτη δύναμη, κάνει καθαρό ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει με τις παρατάξεις της πλειοψηφίας σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΠ, ΠΝΟ «που υιοθετούν τη στρατηγική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, του δικομματισμού». Καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, «να δυναμώσουν την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, για να αντισταθούν από καλύτερες θέσεις, να διεκδικήσουν, να αμφισβητήσουν μαζικά την εξουσία των πλουτοκρατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ