Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ εμπαίζουν τα λαϊκά στρώματα

Παρέμβαση του Στ. Σκοπελίτη στη συζήτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη χορήγηση... επιδόματος θέρμανσης

Εμπαιγμό στα λαϊκά στρώματα καταλόγισε χτες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο εισηγητής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ για την παροχή επιδόματος θέρμανσης. Χαρακτήρισε υποκριτικό να διαγκωνίζονται τα δύο κόμματα για το πόσο ενδιαφέρονται για τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων, όταν τα οδηγούν στη φτώχεια με την πολιτική που εφαρμόζουν. Στη χτεσινή συνεδρίαση παρενέβη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, ενώ κατά πάγια πρακτική η πρόταση νόμου δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, αφού προέρχεται από κόμμα της αντιπολίτευσης.

Για «αφόρητη για τα λαϊκά στρώματα κατάσταση» έκανε λόγο στην παρέμβασή του ο Στ. Σκοπελίτης, σημειώνοντας ότι «ήρθαν οι αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου, των καυσίμων, για να ακολουθήσουν αμέσως μετά οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ», ενώ «η κυβέρνηση όχι μόνο δεν παρεμβαίνει για να βάλει φρένο αλλά συμμετέχει και το ίδιο». «Οι εταιρείες διύλισης αποκομίζουν τεράστια κέρδη», συνέχισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, «και στα υπερκέρδη τους αυτά έπρεπε να φορτωθεί η αύξηση και όχι στο συνεχώς συρρικνούμενο λαϊκό εισόδημα».

Σχολιάζοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι αν και το ΚΚΕ έχει ήδη καταθέσει προτάσεις για τη φορολόγηση των υπερκερδών των πετρελαϊκών εταιρειών, «εσείς δε λέτε κουβέντα» αλλά «μιλάτε μόνο για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, ενός επιδόματος που πρέπει να δοθεί και να είναι στα 400 ευρώ για τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους και 500 ευρώ για τους ανέργους». Τέλος, ο Στ. Σκοπελίτης σχολιάζοντας τις αναφορές βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τα προβλήματα φτώχειας, έκανε λόγο για «υποκρισία» σημειώνοντας πως «δεν μπορείτε να πείσετε τον ελληνικό λαό ότι οι έγνοιες σας είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα».

Με προφανή στόχο την καλλιέργεια ενός ...φιλολαϊκού προφίλ για το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε χτες στη συζήτηση στη Βουλή ο πρόεδρός του Γ. Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι το κόστος θέρμανσης είναι «αβάσταχτο ακόμα και για τα μεσαία εισοδήματα». Παράλληλα, άσκησε εφ' όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση, μιλώντας για διαχειριστική ανικανότητα και αδιαφάνεια. Ο πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο Ασφαλιστικό, χωρίς όμως να θίξει την ουσία των πολιτικών επιλογών που προωθεί η κυβέρνηση. Κατηγόρησε τη ΝΔ για «αλλοπρόσαλλες και αποσπασματικές ρυθμίσεις», λέγοντας ότι «δεν υπάρχει συνολικός προγραμματισμός ούτε εθνικοί στόχοι».

Εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Οικονομίας Ν. Λέγκας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ασκεί πολιτική καταπολέμησης της φτώχειας μέσω της ανάπτυξης αλλά και μέτρων όπως η αύξηση του ΕΚΑΣ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάζουν το λαό σε άθλιες συνθήκες (2012-12-28 00:00:00.0)
ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ! Να μην περάσουν τα φριχτά μέτρα (2011-05-25 00:00:00.0)
Πίστη στις «ευρωενωσιακές» κατευθύνσεις (2009-01-21 00:00:00.0)
Ετοιμάζει προτάσεις νόμου «προοδευτικής» διαχείρισης της φτώχειας (2008-09-23 00:00:00.0)
Ανούσια αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ στη Βουλή (2006-10-05 00:00:00.0)
Προωθεί την ομηρία των θυμάτων στους θύτες (2005-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ